0

Б роени седмици след като завърши снимките по последния си холивудски проект под режисурата на Мартин Кембъл, българската гордост в киното Мария Бакалова се похвали, че влиза в нова голяма

продукция. Бургазлийката ще снима в новия филм на режисьора на кинохита „Мемфис“ Тим Сътън, където ще помага на семейство в беда.

Българка

Според публикация в Screendaily.com Мария Бакалова ще се превъплъти в ролята на българка, която живее като домашен помощник с вдовец и неговия син и на които помага емоционално. Филмът ще разгледа въпроси като семейна травма, екологичнасправедливост и раса, чрез историята на мъж, който трябва да се върне в родния си град, за да спре катастрофално наводнение и да се изправи пред стари грешки от миналото си. В главната роля ще се превъплъти звездата от X: Men Бен Фостър, а в лентата ще видим още Джъстис Смит и Катрин Уотърстън.

Снимки

Засега все още не е ясно кога ще започнат снимките на лентата и дали ще има такива в България. Филмът ще бъде финансиран от Topic Studios, които преди това са работили с Бен Фостър по Without a Trace. Продуценти са Джордан Хоровиц, номиниран за „Оскар“ за La La Land, и Ани Мартер.