0

Б ългарската гордост в Холивуд Мария Бакалова става шпионин на Владимир Путин в нов екшън филм, в който ще си партнира с Жан Рено. Номинираната за награда "Оскар" българска актриса сподели, че много се вълнува, че ще се превъплъти в тази роля, и разкри, че е пазила в тайна дълго време този нов проект.

Книга

Освен с големия Жан Рено в лентата Birdseye ("Птичи поглед") Бакалова ще си партнира с  Тай Симпкинс, познат на публиката от "Джурасик свят", и Кони Нилсен, участвала в "Гладиатор". Сценарият е вдъхновен от книгата Sexpionage: The Exploitation of Sex by Soviet Intelligence ("Сексшпионаж: Употреба на секса от съветските тайни служби"). Филмът разказва историята на бедна, млада рускиня, въвлечена в кръстоносния поход на Владимир Путин за подновяване на студената война. Героинята е шпионин от висок клас във Вашингтон преди любовта от детските й години - междувременно превърнал се в безмилостен убиец - да бъде изпратен от Русия, за да я убие.

Роля

"Винаги са ме привличали персонажи от региона, в който съм родена", казва Мария Бакалова пред „Дедлайн“ по повод новия филм, в който ще изпълнява главната роля. "Харесвам независими, талантливи жени, а Нина е точно такава. Много се вълнувам, че ще играя тази роля. Нямам търпение“. Както „Телеграф“ писа, Мария Бакалова озвучи гласа на кучето Космо в "Пазители на галактиката 3". Предстои премиерата на Unfrosted ("Незамръзнал") - продукция на Нетфликс. Родената в България актриса ще участва и в комедия на "Парамаунт".