0

С поред Илън Мъск Twitter сега струва по-малко от половината от това, за което го е купил. Той придоби социалната мрежа за около $44 милиарда.

Собственикът на платформата направи новата оценка в имейл до цялата компания, пише NYT, който се позовава на копие от мейла.

В него милиардерът споменава, че Twitter в момента струва 20 милиарда долара, това е 24 милиарда долара по-малко от покупната му цена.

Колко и трагично да изглежда това, това не е било най-лошото. В мейла се споменава, че по едно време Twitter бил близо до фалит, след като Мъск поел компанията.

В съобщението до работниците си Мъск пише, че „радикалните промени“, които е наложил, били необходими, за да се спестят пари – включително масовите съкращения и други мерки за намаляване на разходите (т.е. търгове и т.н.).

В мейла се говори още за нов пакет компенсации за акции за служителите.

Те ще получат безвъзмездни средства за акции на холдинговата компания X Corporation“ – която ще работи при текущата оценка от 20 милиарда долара.

След това работниците ще могат да продават и осребряват своите частни акции на всеки шест месеца. Другата му компания, SpaceX, действа по подобен начин.

И последно, очевадно Мъск вярва в Twitter, защото заяви, че вярва, че приложението може един ден да струва 250 милиарда долара.