0

П роблемите покрай Бен Афлек не се свършват.

След като най-накрая се откопчи от отровната връзка с Джей Ло, сега пък го налегна друга грижа. Всеизвестно е, че голямата му дъщеря Вайълет постоянно носи маска на лицето си.

Първоначално светските хроникьори мислеха, че е заради Ковида, но наскоро стана ясно каква е истинската причина. А тя е – сериозно заболяване на момичето.

И докато всички послушно носехме маски по време на пандемията, Вайълет Афлек продължи този обичай дори след обявяването на края на пандемията.

Тя непрестанно носи маска на откритите пространства в Лос Анжелис, където живее, и стартира собствена кампания за задължителното използване на маски в болниците.

Вайълет Афлек (вляво) с майка си Дженифър Гарнър

 Вайълет Афлек (вляво) с майка си Дженифър Гарнър
Gettyimages

Момичето представи исканията си за носене на маска пред Надзорния съвет на окръг Лос Анджелис и го подкрепи със собствен пример, като разкри, че самата тя е болна.

Заразих се с поствирусно заболяване през 2019 г.

Сега съм по-добре, но видях от първа ръка, че медицината не винаги има отговорите за последствията дори от безвредните вируси“, каза Вайълет и добави: „Аз призовавам за носенето на маски, филтрирането на въздуха и ограничаването на UVC светлините в правителствените учреждения особено, както и носенето на маски в медицинските училища в страната“, информира порталът „T".

Така активността на дъщерята на популярната двойка Бен Афлек – Дженифър Гарнър е провокирана от заболяване, което засяга предимно дихателната система и причинява оплаквания, подобни на настинка, болки в гърлото или белите дробове, но може да засегне и други органи.

За да запази здравето си, Вайълет решава да носи маска при всяка възможност, а с изказването си се опитва да насочи вниманието към важността на носенето на маска поне на закрито.

От друга страна обаче не липсват и критики към момичето. Наричат я „лунатичка“ и подмятат, че „може би има увреждане на мозъка от носенето на маска“, заради активността си в тази посока.