0

- Села, за радост на всичките ти почитатели у нас отново се завръщаш в България. Как се чувстваш?

- С най-топли чувства и голямо удоволствие ще дойда отново в България. Най-често имам участия във Франция, Белгия и Нидерландия, така че за мен е страхотно, че ще свиря и пея на място, на което не съм се изявявала много. Нямам търпение да се видим отново.

- Какви са спомените ти от предишни гостувания?

- Ако трябва да бъда честна – не си спомням много неща, защото е минало много време от последното ми идване в България. Но знаете ли – отвътре усещам, че беше много готино. Като емоция. И то това е важното и остава.

- Този път ще се включиш в Sofia Live Festival, който ще се проведе между 21 и 23 юни на столичния Колодрум, „Арена София“, в Борисовата градина. Какво шоу подготвяш за почитателите си в България?

- Шоуто, с което идвам, е много хубаво, еклектично. Много е енергично. Продукцията ни е голяма. На сцената ще изляза с моята банда. Но ще има и моменти, интимни моменти, в които на сцената ще бъдем само аз и моята китара. Имаме 3 беквокалистки, с които заедно танцуваме и пеем и се забавляваме. Ще ви издам, че имаме и страхотна видеостена с мултимедия, които един артист създаде специално за шоуто.

На сцената е фурия.

 На сцената е фурия.
gettyimages

Наистина енергията, която е на сцената, е много специална. Със сигурност мога да кажа, че това е едно от най-добрите шоута, които съм правила досега. За програмата и за цялостното изпълнение имам предвид. Уверена съм в това, което казвам. Заслужава си да видите моята енергия, която получават, качвайки се на сцената, и която ще ви предам. Именно това е и ключът да направиш едно добро шоу, да се слееш с публиката и да станете едно.

- Какво би казала на всички фенове, преди да дойдеш?

- Нямам търпение да видя всички вас отново! Или пък за първи път, ако не сте посещавали мои шоута преди. Надявам се да усетите моето желание и нетърпение да се срещна с хора, които харесват моята музика далеч от моя дом. Благодарна съм на всички, които ще дойдат, и изпращам цялата си любов! Надявам се да се видим и на живо.

- По-различно ли е за теб да участваш във фестивал, отколкото да изнасяш солов концерт?

- Как да ви кажа, харесва ми да пея и на двете места. Когато е солов концерт, може би напрежението е по-голямо, защото е по-интимно. Хората идват само и единствено заради теб, което по един или друг начин го прави малко по-задължаващо да не ги разочароваш. Фестивалите носят повече летни емоции, някак чувстваш се по-освободен. Това също много ми харесва.

- Какво мислиш за другите имена в афиша – Sharon Kovacs, Atmosphere, DJ Shadow, Dub FX?

- Мисля, че единствено познавам Dub FX. И може би малко DJ Shadow. Обичам и Dub, обичам и FX, така че ще е много готино. Усещам, че енергията е добра. Ще се забавляваме заедно!

- Израснала си в малко селце в Белгия и пишеш песни още от тийнейджър. Ако те върна тогава – вярваше ли, че днес ще си тук, където си, продала милиони копия албуми?

- Никога не се бях замисляла за бъдещето, когато бях млада. Може би при повечето хора е така. Следвах психология и честно казано си мислех, че ще работя като психолог. Пишех текстове на песни само за себе си. В този ред на мисли – голяма изненада е, че правя това в момента и се занимавам професионално с музика. Благодарна съм, че така се стекоха нещата в моя живот.

- Кои са хората, от които черпиш вдъхновение?

- Мисля, че са хората, които обичам. Като бях по-малда, като израствах, слушах много музиката на Лорин Хил, Ерика Баду, много реге, дъб и дъбстеп. Мисля, че усвоих много от всички тях и така се получи моята музика. Най-голямото вдъхновение идва от моите чувства, от моето ментално състояние, което има своите върхове и спадове. Както при всеки човек всъщност. Това не е лошо.

- Спомняш ли си дните на MySpace? Младите днес едва ли знаят каква е тази платформа.

- Разбира се, че помня. Всичко за мен започна именно в MySpace. Именно там моят лейбъл ме откри за голямата сцена. Имах голяма фенска маса, повечето от феновете ме намираха именно там. Бих отговорила по друг начин на този въпрос – липсват ми времената, в които социалните мрежи не доминираха. Мисля, че тогава хората бяха по-спокойни, нямаше толкова напрежение върху артистите, защото днес, ако искаш да се продаваш, трябва да си в ТикТок и навсякъде в социалното пространство. Това не е моето. Но пък има много позитиви цялото нещо, не мога да не го кажа. Чрез социалните мрежи си много близо до своите фенове, което си има и положителни, и отрицателни качества. 

- Всяка една от твоите песни има своя персонална перспектива. Откъде черпиш вдъхновение за тях?

- От мен самата. С моя психолог правим една терапия – voice dialogue, чрез който научаваш повече за своите различни личности, които живеят в теб. Така че до някаква степен моето вдъхновение идва и от тази терапия.

- Ти си майка, певица, защитник на психичното здраве. Къде се чувстваш по-комфортно – вкъщи или на сцената?

- Това е много добър въпрос. Може би бих казала вкъщи, защото там съм на 100% себе си, доста скучна и мързелива понякога (смее се). Когато се срещам с хора и излизам, показвам по-добрата себе си. Това ми дава вдъхновение да искам да се срещам с различни хора навън. Да бъда на сцената. Така че обичам и двете.

- Как успяваш да съчетаеш майчинството с турнетата?

- Винаги имам и намирам време за моите деца. Опитвам се да има баланс. Хубавото е, че съм отраснала в малко селце, където е майка ми, и тя много ми помага в грижите за децата. Имам и бавачка, която пътува с нас, докато съм на турне. Засега балансът е много добър, намерила съм начин хем да работя, хем да бъда с тях непрекъснато и да не им липсвам. Моите деца са щастливи и това ме прави много щастлива. Благодаря на Господ!

- Как се чувстваш в днешно време в музикалната индустрия, която с всеки изминал ден се променя?

- Опитвам се да бъда честна със себе си. Не правя неща, които не искам да правя, само и само защото трябва. Не е лесно, но е въпрос на баланс и приоритети. Хората от моя лейбъл невинаги са съгласни, но им благодаря, че ме разбират и подкрепят. В договора ми пише, че в крайна сметка крайното решение се взима от артиста. Имам голям късмет да бъда в този лейбъл, с тези хора.

- Щастлив човек ли е Села Сю?

- Да, аз съм щастлив човек! Много съм чувствителна към психичното здраве, депресията, от която се лекувам през последните години. Спортувам, медитирам, водя здравословен и балансиран живот. И докато това се случва, аз ще съм щастлива!

- Мечтаеш ли?

- Не. Както ти казах, аз не мисля за бъдещето и това какво ще се случи. Живея в настоящето, за момента. Най-големите ми страхове са да не се върне депресията, затова се опитвам да водя балансиран начин на живот, както ти казах и в предишния въпрос. 

- Какво ще пожелаеш на нашите читатели?

- Желая им късмет и баланс в своите мисли, защото оттам идват всички неприятности. Да живеят в мир със себе си и да бъдат здрави! Да се обграждат с хора, които ги обичат и които те обичат. Да си помагат. Защото това е животът!