0

В еселин Маринов прави три поредни спектакъла в зала 1 на НДК - на 28, 29 и 30 ноември, като това определено е концертното събитие на сезона.

Звездата и оркестърът му обещават шоу на световно равнище за два часа, в което ще изпее най-големите си хитове. Наред с тях ще изпълни и песни от новия си албум „Лесен за обичане“, които са с не по-малко хитово звучене. Вече се появиха първите два хита от албума - „Целувай и не говори“ и едноименната „Лесен за обичане“. Техни автори са съответно утвърдените майстори в жанра Светослав Лобошки и Пламен Велинов. А песните и клиповете към тях са едни от най-добрите, правени в последните години не само в шлагерния жанр.

Рокля

Веселин Маринов е не само от най-обичаните, но и от най-натоварените родни изпълнители и непрекъснато е на турне. Той призна пред NOVA: „Любимата песен на внуците ми е „Малка жълта рокля“. Разказа пред най-гледаната телевизия у нас: „Оглеждам се в приятелите си и виждам как в петък заминават нанякъде, а аз нямам време за моите близки хора. Аз не ходя на почивки. Една седмица в годината успявам да отделя време за любимия си хотел и това е. Всяка година си обещавам, че следващата година ще бъде различна. Мои близки приятели имат къща на остров Тасос и са ми отправяли безброй покани. Накрая ме питаха дали чакам светът да се преобърне, за да им гостувам“. Веселин Маринов споделя, че иска да покаже на внуците си красотата на България. Да знаят с какво да се гордеят и да познават нашите герои. Защото духовното богатство е една голяма сила.

Флашка

Новият албум на Веселин Маринов освен на диск е издаден и на флашка. „За първи път ще издам албума на флашка паралелно с диска. Тъй като, съдейки по себе си, когато слушам музика в колата си, докато пътувам, това е по-удобният носител. Песните в новия албум са мелодични, но с рок акцент“, разкрива Веселин Маринов. И продължава пред NOVA: „Почитателите ми са главната причина да създавам песните си. Обичам работата си. За мен всяка сцена е като връх. Когато стигна до него, сякаш виждам следващия, който е малко по-високо. Винаги съм бил искрен в песните си. Аз наистина давам всичко, което имам, за музиката, която създавам. Всичко, което изкарвам, вкарвам обратно във фирмата и в музиката, която създавам. Вече две години обикалям страната с един уникален оркестър. Това беше и една от големите ми мечти - да имам собствен оркестър.“

Тази година Веселин Маринов посрещна рождения си ден в Созопол. „Моето лятно турне е свързано с рождения ми ден, тъй като съм роден на 4 август. По това време винаги съм на морето. Имало е дни, в които почиваме на този ден, а аз обичайно приемам поздрави по телефона“, припомни си изпълнителят.