0

И зпълнителният директор на американската Академия за кинематографично изкуство и наука Бил Крамър каза, че "кризисен екип" се включва за първи път тази година в церемонията за наградите "Оскар", за да предотврати неочаквани събития, предаде Пи Ей мидиа/ДПА.

Крамър каза, че екипът е разработил и е подготвен за "много сценарии" в навечерието на 95-ата церемония за наградите "Оскар", която ще се състои на 12 март с водещ комика Джими Кимъл.

Решението е взето след безпрецедентните сцени от миналогодишната церемония, когато актьорът Уил Смит връхлетя на сцената и зашлеви колегата си Крис Рок. Смит реагира така на шега на Рок по отношение на съпругата му Джейда Пинкет Смит. Впоследствие академията наложи на актьора десетгодишна забрана за участие в нейни събития.

В интервю за сп. "Тайм" Крамър казва, че нещата не винаги се развиват според очакванията, затова е важен изборът на водещ в лицето на Кимъл, който има опит в живи телевизионни предавания. Той добавя, че за първи път за церемонията им специален "кризисен" екип. "Надяваме се, че ще бъдем подготвени за всичко, което не очакваме в момента, но планираме, ако нещо подобно се случи", каза той.

По-рано председателката на Академията за кинематографично изкуство и наука Джанет Йънг каза, че отговорът на организацията на "безпрецедентния инцидент" със Смит е бил "неадекватен". На годишния обяд на номинираните за наградите "Оскар" Йънг каза, че академията се е научила да бъде "напълно прозрачна и отговорна за действията си".