0

Н епобедими, Безстрашни и Супергерои се впуснаха в оспорвана битка на Арената на “Игри на волята: България” с желание да завоюват ключа от Резиденцията. Многокомпонентно, тежко трасе изпрати състезателите в морето, за да преминат през препятствия за смелост и точност. Те трябваше да съберат седем части от лодка, която да сглобят и изкарат на брега. Безстрашните се справиха най-бързо, а на финала безупречно нареденият пъзел от Джаферович и Лефтеров им осигури първото място.

Отпадането на Аспарух предизвика полюсни реакции в племето на Непобедимите. Неговата липса на Арената определено ги затрудни и те финишираха последни в изтощителната битка, което ги изправи пред несретите на Дивата река. Супергероите изоставаха с близо една обиколка, но накрая успяха да наваксат и завършиха едва 13 секунди след победителите. Тяхното второ място ги измъкна от Дивата река, където прекараха последните три седмици, а Стопанството се превърна в същински Рай за тях.

Преди и след битката стратегическото планиране на следващите ходове и възможни коалиции при Безстрашните продължи с пълни сили. Филип и Чакалов достигнаха до заключението, че най-вероятно следващите номинирани са точно те двамата. Посланието на отпадналия Аспарух и твърдението, че Елица и Мирослава играят индивидуална игра създаде напрежение сред Непобедимите, което продължи и след тяхната загуба на Арената.

Трите племена трябваше отново да изберат своя капитан, който да ги поведе към желаната победа. Лидерът сред Непобедимите Генчо реши тази седмица да остане в сянка, а за капитан обявиха Елица. Двете коалиции в Супергероите отново се разединиха в мненията си, което доведе до равенство в гласовете за Фейгин и Гого, но решаващият глас на Мани повери знамето на младата фигуристка. Безстрашните почти единодушно се довериха на Мирела, която доказа своите качества и се завърна с победа от битката за спасение миналата седмица.