0

П ловдивският композитор Тихомир Христозов продължава да жъне успехи на музикалната сцена.

През пролетта той предизвика фурор, след като негови звуци бяха включени в рекламната кампания на кинохита „Аватар 2“, а наскоро са избрали негова музика и за тв рекламата на последната част на „Трансформърс“.

Мечта

„Аватар“ ми беше мечта. Супер много се радвам, че са избрали от моите звуци в рекламната им кампания“, каза пред „Телеграф“ Христозов. Той разкри, че е много щастлив, защото е получил 3 номинации в един от най-големите фестивали за музика към филми Music and Sound Awards. „Това е един от най престижните фестивали за трейлър музики и общо взето там участват едни от най-добрите композитори в света за трейлър музики. Вчера получих имейл от фирмата, с която работя в Америка, и на имейла като тема пишеше - Congratulations. Като отворих и видях, че ми пишат, че 2-та трейлъра на „Пинокио“, за които правих музика, са номинирани в категория Best Original Composition in a film trailer. И имам още една номинация за най добър тв трейлър, отново за „Пинокио“. Победителите ще бъдат съобщени на 12 октомври. „От няколко години си мечтаех да ме номинират и дай боже да спечеля“, казва още нашият композитор.

Филми

Над 70 филма използват звуци на пловдивчанина в рекламните си кампании. Сред тях са „Малката Русалка“, „Индиана Джоунс“, „Супер Марио“, „Пазителите на Галактиката 3“ и др. Той признава обаче, че най-голямо място в сърцето му заемат филмите от мегавселената на „Междузвездни войни“. „Винаги съм харесвал филмите на „Междузвездни войни“. Аз съм един от големите фенове на филмите и сериалите им и също така и на малкия Грогу (Бебето Йода). Той стои винаги на бюрото ми, където записвам музиките, и ми е талисманът в студиото. Надявам се някой ден да мога да направя и музика за кинотрейлър или дай боже за целия филм за някой от следващите филми на „Междузвездни войни“. Не бива да се ограничаваме в мечтите си“, разкрива малко повече за себе си Христозов.