0

Б ългарската пианистка Йоана Каремова е предложила брак на шотландската певица Емели Санде, която постави нов рекорд за дебютен албум в историята на британската поп класация през лятото.

„Казах да“, написа изпълнителката на тоталния хит Read All About It  и показа пръстена в личния си профил в Инстаграм.

Брак 

По-късно Санде сподели още две снимки на новия си блясък, както и една с новата си годеница. Това ще бъде втори брак за британската певица и текстописец, която се раздели с морския биолог Адам Гурагуин през 2014 г. след две години брак.

Санде се обяви за член на ЛГБТ общността през март в интервю за „Метро“, като каза, че има връзка с класически пианист в лицето на Йоана, която определи като „единствена за цял живот“.

„Запознахме се чрез музиката и определено се чувствам по-щастлива от всякога. Чувствам се страхотно. За мен истинската любов и наличието на любов в живота ви прави всичко да си дойде на мястото“, сподели пред изданието британската звезда.

През юли Санде сподели и първото музикално парче, върху което тя и нейната приятелка са работили заедно, като публикува видео в социалните медии.

„Беше толкова красиво изживяване и привилегия да работя с нея“, каза певицата в надписа.

Уроци

Йоана Каремова е класически пианист и дава уроци в британската столица. Тя изнася многобройни рецитали и се изявява като концертиращ солист в продължение на много години в цяла Европа. Родена в България, тя започва да свири на пиано на 5-годишна възраст и изнася дебютния си солов рецитал на 11-годишна възраст.

Като многостранен музикант с богато въображение тя учи пиано в Държавната музикална академия в София при Антон Диков, след това в Тринити колеж по музика в Лондон с Пенелопе Роскел.

През 1995 г. тя печели първа награда на международния конкурс „Виртуозите на пианото“ в Чехия, а през 1998 г. печели първа награда на международния конкурс „Карло Солива“ в Италия. От 2004 г. Йоана живее в Лондон.