0

О т девет седмици и половина до една седмица в Салерно. Тя винаги е в главната роля - американската актриса, холивудска икона през 80-те и носителка на Оскар Ким Бейсингър, забелязана в Пулия.

Дивата, която навърши 70 години през декември прекара няколко дни в компанията на актрисата Хелън Мирън, като двете звезди вечеряха заедно в елитно заведение на централния площад в град Триказе.

Ресторантът, над който се издигат две църкви и древния Палацо Галоне, сега седалище на общината, всъщност е на американския режисьор Тейлър Хакфорд, съпруг на Мирън и на винен предприемач от Саленто.

В хода на разговора Ким Бейсингър споделила със своята колежка решението си да купи вила в района, за да избяга от светската суета в родината си. За да не бъде забелязана от папараци, Ким останала само за аператива.

Южното италианско градче Салерно се утвърждава като топ дестинация за ВИП персони през лятото. Провинцията, осеяна със селски къщи и старинни сгради, е все по-посещавана от известни актьори и режисьори.

Централният площад на Триказе, определян като „всекидневната на Саленто“ заради красотата си, е избиран през годините от най-добрите развлекателни агенции за заснемането на реклами и филми.