0

Ш ефката на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация в Перник, където идния месец ще снима новия си филм френският режисьор и продуцент Люк Бесон, беще освободена на извънредно заседание на общинския съвет.

Бивш директор на РЗИ- Перник и на ЦСМП – София област ще ръководи временно лечебното заведение.

Новоизбраният временен управител д-р Юри Торнев е завършил медицина, специалности детски болести, социална медицина и здравен мениджмънт, анестезиология и реанимация, икономика на здравеопазването. 

Той ще ръководи здравното заведение до провеждането на конкурс, но за срок не по-дълъг от 6 месеца.

Френският режисьор Люк Бесон снима нов филм в Перник, разгледа Профилакториума (СНИМКИ)

В дневния ред на заседанието на общинарите беше разгледана само една докладна записка, внесена от Денислав Захариев.

Магистър

В нея е посочено, че е постъпило на 24 септември писмо от заместник-министъра на здравеопазването, в което се посочва, че Инна Стоилова не може да бъде вписана като управител на здравното заведение в Търговския регистър, тъй като дипломата й не отговаря на изискванията от Закона за лечебните заведения. Според тях управител на специализираната болница може да бъде човек с образователно-квалификационна степен „магистър“ по медицина или дентална медицина, както и с квалификация по здравен мениджмънт или с образователно-квалификационна степен "магистър" по икономика и управление и с придобита образователна и/или научна степен, специалност или преминато обучение за повишаване на квалификацията.

Бакалавър

Тя самата сподели, че е изненадана от новината за нередности с дипломата и за това, че „вече“ не отговаря на изискванията. Изискванията и преди два месеца, и сега са едни и същи. Документите са били разгледани по ред и тогава не е имало проблем. В писмото е описана най-ниската квалификация, която притежава, а не е описана бакалавърската степен „Управление на здравните грижи“ и магистърската й степен „Обществено здраве и здравен мениджмънт“. „Уволнението“ идва броени дни след като Инна Стоилова разкри, че в Профилакториума в Перник е идвал режисьорът на „Петият елемент“ и го е избрал за снимачна площадка на новия си филм.