0

К расавицата Амбър Хърд е пред уволнение от поредицата на DC "Аквамен". Тя се оплака, че била изолирана още при снимките на втората част.

"Сценаристите постоянно идват при мен с нови версии на сценария и всеки път моята роля ставаше все по-малка и по-малка. Бяха изрязани вече готови сцени", каза Хърд пред Marca. 

Изолация

„Решението е изцяло мое и екипът беше запознат с моите планове”, коментира режисьорът Джеймс Ван. Превръщането на Мера от главен във второстепенен герой е нетипична, но не беше изненадваща.

ПОД ПРИКРИТИЕ: Амбър Хърд се крие на испански остров под фалшива самоличност

Хърд се провали с гръм и трясък в съдебното дело за домашно насилие срещу бившия си съпруг Джони Деп. Тя бе уличена в лъжесвидетелстване и публичният й имидж бе сринат. Нейното участие във филма бе свито от заснети и одобрени 35 минути до 22 минути.

DC са решили все пак да оставят героинята в продукцията, тъй като изцяло ново заснемане би струвало прекалено скъпо.

Участието на Хърд в промоционалните трейлъри бе изцяло изтрито. Продуцентите залагат изцяло на главния герой Джейсън Момоа.

Финал

Другата причина за оставането на актрисата, макар и с орязана роля във втората част, е лобирането на милиардера Илън Мъск.

ТОКСИЧНА: Абър Хърд съсипала и Мъск

Амбър Хърд е официалната му любовница и той искал на всяка цена тя да получи екранно време. Бъдещето на героинята Мера в предстоящата трета част от поледицата е предрешено, въпреки че логично би било нейното влияние да расте, след като тя вече има семейство с героя на Джейсън Момоа Артър.

Според Marca Хърд е изиграла последните си минути. Ако героинята Мера бъде запазена за следващата трета част, то тя със сигурност ще бъде изиграна от друга актриса.

От финансовите резултати на филма ще зависи запазването на Джейсън Момоа в главната роля. На този етап единствено режисьорът Джеймс Ван може да бъде сигурен за поста си.