0

Л ични вещи на Стефан Данаилов са предложени на търг в Минната дирекция в Перник, като събраните средства ще бъдат дарени на болно дете.

Аукционът бе открит в присъствието на учениците на Мастъра Дарин Ангелов и София Бобчева. Звездите на Народния театър разказаха истории със своя учител и намериха сред предложените вещи снимка от дипломирането си. Водещ на събитието бе журналистката от „Телеграф“ Елизабет Методиева, която има своя рубрика „Елизабетско“ в предаването „На кафе“ по NOVA.

Дарител

„Щастлива съм, че макар и Мастъра да не е сред нас, той все още успява да помага на нуждаещите се, както го правеше и преди“, каза София Бобчева пред „Телеграф“. Търгът е част от кампания за набирането на средства, необходими за лечението на 9-годишния Никола Ивайлов Ангелов от Перник. От края на миналия месец момчето е с диагноза остеосаркома феморис декстри. Средствата за лечението му са непосилни за семейството и близките му. Предмет на благотворителния търг са лични вещи на Стефан Данаилов. Дарител на предметите е Росен Цанков - оператор и наследник на артиста.

Терен

Сред вещите на великия артист има негова картина, много книги с лични послания в тях от авторите, албуми и личния му тефтер, който нашата Елизабет откупи. „В него е изписана негова програма“, каза журналистката. „Винаги се включвам в благотворителни инициативи. Ние, хората, сме големи колкото са големи постъпките ни за помощ“, добави още тя. От своя страна в дарените в търга вещи актьорът Дарин Ангелов успял да познае и неща, които стояли в министерския кабинет на Мастъра – часовник и кълбо. Друга вещ, която разчувствала ученика на Данаилов, била снимка на него и негови колеги, като Кирил Ефремов, на футболен терен след мач.

Организаторите успели да съберат 5000 лв. за 40 минути. Благотворителната кауза ще продължи още една седмица в Минна дирекция Перник.