0

А ктьорите Гергана Данданова, Асен Блатечки и Мартин Димитров влизат в главните роли на най-новия сериал на NOVA “Клетката“, който ще има премиера през есента.

Реализацията на криминалната драма „Клетката“ е поредното доказателство за дългосрочната стратегия на Нова Броудкастинг Груп да инвестира в качественото българско филмопроизводство. Амбициозният проект е първата родна поредица, която показва действителността в затвора.

Сюжет

Сюжетната линия проследява драматичната съдба на една силна и смела жена, изправена пред тежка морална дилема в опит да спаси детето си. Ужасяващ инцидент бележи завръзката на историята и преобръща живота на главните герои, поставяйки ги пред непосилни препятствия и напрегнати обрати. На фона на личната и семейна трагедия „Клетката“ е разказ за силата на духа и втория шанс. Поредицата засяга актуални обществени теми от родната действителност, сред които битката на малкия човек срещу корумпирана система, която превръща честни хора в престъпници. Повдигнат е също въпросът за борбата за запазване на достойнство в материалния свят, в който справедливостта винаги е на страната на парите. Освен че пресъздава тежките условия в затворите, сериалът е и метафора за вътрешната клетка, в която понякога живеем.

Автори

Продуцент и автор на идеята е Краси Ванков с компанията си Hidalgo Productions, която стои зад успеха на криминалната драма „Братя“. Режисьори на лентата са Любомир Печев и Атанас Бончев-Наката. В основния каст зрителите ще видят още: Жаклин Дочева, Явор Ралинов, Веселин Петров, Веселин Калановски, Димитър Баненкин, Филип Гуляшки, Мира Бояджиева, Иванка Шекерова, Яна Кузова, Детелина Стойчева, а също и новите открития за телевизионния екран - младите и талантливи актьори Маргарита Лъчезарова и Иван Горанов. Сценарият на сериала е дело на Александър Чобанов, Нина Кисимова, Диляна Крайнева, Пламена Велковски, Георги Иванов и Николина Любенова. Оператори са Георги Гвоздев и Николай Стефанов, а композитор на саундтрака с музиката към поредицата е Марио Балтаджиев.