0

Е дно от любимите родни лица от екрана - панелистът от предаването „На кафе“ по NOVA и писател Георги Блажев, бе на специална премиера за инфлуенсъри по покана на Forum Film, на която бе представена част от филма „Дедпул и Върколака“. 

„От избрани държави бяха поканили по един инфлуенсър и от България това бях аз. Самото събитие се води sneak-peek event с отбрани гости. Много се зарадвах на тази възможност, защото съм фен на „Марвел“ като повечето мъже (смее се) и отделно обожавам Хю Джакман и особено Райън Рейнолдс“, разказва специално за „Телеграф“ Георги Блажев.

Стрес

Писателят допълни, че е очарован от организацията и цялата програма, която им подготвили по време на престоя. „Имахме няколко активности през въпросната премиера. Първо ни пуснаха в една така наречена стая на гнева, където позволяват да си излееш целия стрес, да трошиш, да чупиш, да пуснеш звяра вътре в себе си. С топки да чупиш бутилки от захар. Имаше бомби, пълни с водна боя, които хвърляш върху едно платно, драскаш. През цялото време те стимулираха да крещиш, да дивееш, да си по-експанзивен.

Аз като един баща на 2 деца се оказа, че имам много насъбран вътрешен гняв, защото малко предобрих и им изпочупих декора на хората (смее се)“, с усмивка разказва Блажев и допълва: „Аз бях най-възрастният – на 37 години, останалите бяха с 10 години по-малки от мен и те бяха така по-миролюбиво Gen Z поколението. Знаете, те са по-толерантни, по-нежни, а чичо ходил на лунапарк в България, свикнал да печели плюшени мечета за гаджетата и много се раздадох и този път (смее се)“. Интерес предизвиква и облеклото, което им дават за въпросните игри - гащеризони, съответно жълт за феновете на Върколака и червен – на Дедпул. 

Лента

Нашето момче е успяло да се наслади само на малка част от лентата. „Пуснаха първите 37 минути. Киното беше много голямо, а организацията впечатляваща. Дойдоха режисьорът на филма, Хю Джакман, Райън Рейнолдс видяхме по-отдалеч, преди да ни пуснат въпросните 37 минути.

Много се бяха постарали, имаше две банди и понеже специалната рекламна кампания на филма минава в битката между Върколака и Дедпул, едната банда бе облечена в жълто, която пееше все едно за Върколака, и другата в червено, която пееше за Дедпул. Бяха съвременни хитове и беше много яко. Хем си на премиера, хем на концерт.

Много готино“, не крие възхищението си от брилянтната организация писателят. 

Въпреки всички активности, които са имали, Георги намира време и да се разходи в Лондон, както и да гледа мюзикъл. „Казах си, че много ще съжалявам, ако се излежавам в хотелската стая.

Отидох до Нотинг Хил, където е сниман филмът с Джулия Робъртс и Хю Грант, макар да не съм му голям фен (смее се). Ходих из Нотинг Хил и попаднах на Музей на дизайна. Беше много интересен, защото отвътре виждаш от Викторианската епоха до днес как са изглеждали перилните препарати, шоколадите, всякакви предмети и, разбира се, много едновременно е супер интересно, странно и шантаво“, споделя панелистът в „На кафе“. 

Блажев си изкарал много по-готино последната вечер от престоя си, решавайки да се отдаде на култура и да си вземе билет за някой спектакъл. „Имаше избор между „Фантомът на операта“, „Клетниците“, мюзикъла на Тина Търнър, на Майкъл Джексън, но аз в края на краищата заложих на класиката - „Мулен Руж“. Гледах със зяпнала уста през цялото време и то не заради голотата, защото, да, участват сексапилни актриси, но в нито един момент еротиката не беше водещото за това да изпитвам наслада. Аз дори не съм фен на мюзикълите.

Като дете мразех мюзикъл, обаче тези хора са толкова талантливи, красиви, такива декори, с толкова пари е направено, че ти си със зяпнала уста и можеш само да се възхищаваш на видяното. 

Семейство

Прибирайки се от Лондон, той веднага тръгва към Гърция, където го чака половинката му Ива и малката им дъщеричка София. „Прибрах се, теглих си един душ и веднага тръгнах към Гърция, където Ива беше при Симона Халачева, колежката й от класа на Стефан Данаилов. Лошото беше, че тръгвайки натам, нямам никакви проблеми, минавам границата, карам си по магистралата и в един момент на магистралата са наредени едни конуси от нищото. Навигацията обаче не го отбелязва това нещо и не те отклонява.

Там на място имаше полицаи, които не говорят английски и ми сочат с ръка да отцепя на някаква друга посока. И аз тръгвам във въпросната посока, обаче навигацията ми продължава да ме връща, аз стигам до някакви разклонения, които не са ми познати. Аз не познавам този район. Навигацията ме върна един-два пъти, полицаите вече ми се ядосаха и продължават на гръцки да ми обясняват и да ми сочат напред. Загубих час и нещо, докато стигна, но в крайна сметка в 12 вечерта Ива ме посрещна в уличките на това селце.

Аз пристигам потен, гладен, изморен, мъкна си куфара нагоре по един баир, не я виждам Ива къде е и в един момент тя се появява по пижама в тъмното, приближава да ме посрещне милата. И така имахме романтичен момент – да видиш познато, и то най-любимото лице, да се гушнете и целунете... беше сладко“, с безкрайна любов говори за половинката си Блажев. 

След седмица сезонът на предаването „На кафе“ приключва и екипът излиза в едномесечна ваканция. Той сподели, че заедно с Ива и децата са планирали две реалистично подбрани почивки, без да се изхвърлят нито финансово, нито авантюристично. „Ще бъдем една седмица при моите родители във Велико Търново в къщата, за да видят те внучетата си и да можем ние с Ива малко да си починем.

А след това сме си взели една караванка в България, пак за една седмица. Аз вече съм уж на години и решихме да вземем майка ми, за да ни помага с децата, за да можем с Ива да си позволим някоя вечер да излезем сами, защото това засега се е случвало само 2 пъти за 9 месеца (смее се)“, разказва за плановете си писателят. 

Деца

Блажев има син – Боян, от предишната си връзка и с днешна дата е изключително щастлив, че баткото обожава малката си сестричка и много се грижи за нея. „Боянчо е изключително сладък. Той сега е с неговата майка в Гърция и постоянно пита къде е бебето, какво прави. Много е грижовен и търпелив с нея“, споделя писателят и допълва: „В момента Боян е на вълна Хари Потър. Стигнахме до този етап. Гледахме всички филми с него и се купуват такива подаръци. Вече има костюма, метлата, пръчката на Хари Потър. Сега от Лондон му взех пръчката на Волдемор и едни ядливи плужеци, които в една от първите части едно дете поглъщаше...“. София също вече започва да проявява характер, а Жоро я определя отсега като борбена мадама. „Много е борбена, има големи батерии в малко телце, което по-скоро ни радва. Но вчера беше много смешна, защото за първи път се научи да се изправя, да се хваща за нещо по-високо с нейните ръчички, да се олюлява и да се държи. И ние в първия момент с Ива сме такива: „Оооо, yes! Виж я колко е сладка!“.

При което след 20 минути тя не спира да го прави, съответно се изпуска от леглото, пада, реве, пак се вдига. Не може да заспи. И ние: „Добре, разбрахме, че го можеш. Моля те, заспивай!“. И се смяхме много“, допълва Блажев.