0

Х лапак задмина Айнщайн и Хокинг! 

12-годишно момче от Девън, Англия, се е присъединило към “Менса”, след като е получило по-висок резултат на тест за интелигентност от Алберт Айнщайн и Стивън Хокинг.

Рори Бидуел постига максималния резултат от 162 на теста Cattell III-B - въпреки че не се е подготвял предварително за него, съобщи North Devon Gazette. Твърди се, че и Хокинг, и Айнщайн са имали IQ около 160. 

Майката на Рори, Аби Бидуел, казва пред вестника, че синът ѝ е бил спокоен по време на теста и „дори се е разходил до тоалетната по време на едната част“. Момчето се явява на двучасовия тест в Ексетър две седмици след дванадесетия си рожден ден. Той е поканен да се присъедини към “Менса” няколко дни по-късно. 

“Менса” е общество за хора, които имат коефициент на интелигентност в горните 2% от обществото, според оценката на стандартизирани тестове. 

Бидуел казва, че синът ѝ е бил "благословен с невероятен мозък, способен да измисля нещата и да запомня информация".  

Рори показва ранни признаци на интелигентност на двегодишна възраст, когато завърши сам пъзели от 100 части, съобщава North Devon Gazette. Говори се също, че е усвоил алгебрата от 7-ми клас, когато е бил във 2-ри клас, и е прочел всичките седем книги за Хари Потър през първите осем седмици от пандемията от COVID-19. 

Седмокласникът от Great Torrington School се смята за запален спортист, представящ училището в крос-кънтри, футбол и ръгби.  

Майка му казва, че въпреки способностите му, той все още е нормално 12-годишно дете, което се нуждае от мърморене, за да се концентрира върху училищните си задачи. 

*Източник: Sky News