0

Ф илмовият фестивал в Кан разпъна известния си червен килим върху стъпалата на Фестивалния дворец във френския град, съобщи АФП.

Официалният постер на тазгодишното издание на фестивала е с образа на актрисата Катрин Деньов, като вече са монтирани няколко билборда върху фасадата на двореца.

Водеща на церемонията по откриването е Киара Мастрояни, дъщеря на Катрин Деньов и Марчело Мастрояни, а откриването на фестивала ще започне в 19 часа местно време.

Филмът, който ще постави началото на форума е "Жана дю Бари", а режисьорката Майвен даде главната роля на 59-годишния Деп. Минаването му по червения килим ще бележи завръщането през парадния вход на изпадналата в немилост звезда, отстранена от Холивудските снимачни площадки.

Прожекцията на "Жана дю Бари" открива 76-ото издание на най-големия филмов фестивал в света.

Днес 500 именити арт кинорежисьори, сред които Никола Гарсия, Жак Одиар и Ерик Толедано, се събраха на форум, излъчен в рамките на фестивалната програма, за да защитят правата си на артисти от намесата на киноиндустрията.

След днескашното официалното откриване, в сряда започва надпреварата за наградата "Златна палма" с прожекцията на "Чудовище" на японския режисьор Хироказу Корееда, който се бори за второ отличие в Кан след "Джебчии" (2018).

Световните знаменитости на откриването на фестивала в Кан
Кан Кан Кан
14