0

Р ок легендата Боб Дилън изненадващо призна, че е почитател на хип-хоп звездите Eminem и Wu-Tang Clan. Той посочи и други артисти, които смята за вдъхновяващи и за които казва, че му харесват.

Изданието The Wall Street Journal публикува интервю с Боб Дилън, където легендарният музикант говори за развитието на технологиите и съвременните музикални стрийминг платформи.

Попитан как търси и открива нова музика, Боб Дилън отговори, че най-често това става случайно.

Сред изпълнителите, които определя за вдъхновяващи, Дилън изненадващо спомена Eminem и Wu-Tang Clan – едни от големите имена на рап музиката.

Той ги похвали за техните „усещания за думи и език“, добавяйки, че „обича да слуша всеки, чиято визия има паралел с неговата“.

Сред артистите, които той харесва са и Royal Blood, Celeste, Ленард Коен, Rag N’Bone Man и Ник Кейв.

Не за първи път Боб Дилън споменава Eminem в свое интервю.

През 2001 година, когато рапърът е на върха на славата си, Дилън каза пред „Тайм“, че не е слушал много от музиката му, но добави, че „явно той прави нещата както трябва“.

Попитан кои артисти е имал възможността да гледа и слуша на живо, Дилън спомена, че е бил на концерти на банди като Metallica, Oasis и Klaxons.

Той още определи барабаниста на The Beatles Ринго Стар като „никак лош певец и страхотен музикант“, а композитора Ханс Зимер за „изцяло нов вид суперзвезда“.

Запитан какви жанрове музика слуша най-често, Боб Дилън спомена стилове като кънтри блус, хилбили, западен суинг, блуграс и други.

И добави: „Музикалната история казва, че когато обединим всички тези стилове, тогава получаваме рокенрол. Предполагам, че това е любимият ми жанр от всички“.

Попитан какво мисли за съвременните начини за слушане на музика, Дилън отвърна: „Всичко е твърде лесно. Само едно кликване с пръста, едно леко щракване, това е всичко, което е необходимо, и ние сме там… Всичко е твърде лесно, твърде демократично.“