0

В сички жени са повече или по-малко хищници, но има една, за която това прозвище е начинът ѝ на живот и отговаря с пълна сила на битието ѝ.
Наричат я „най-големият хищник сред актрисите“ - използва мъжете като клечки за кибрит – драсва ги и ги изгаря до края – взима им всичко и ги изоставя безмилостно.

Полет Годард е известна американска актриса , която освен че е популярна с ролите си и има много успешна кариера, е смятана за хищник в Холивуд, чиято цел са богатите мъже. 

Тя е родена през 1910 г. в Ню Йорк и умира през 1990 г. Омъжва се четири пъти, като първия път е , когато е само на седемнадесет, но всеки брак завършва с развод.

През 40-те години на миналия век тя е една от най-добре платените актриси в Холивуд. Истинската драма обаче се разигра в личния й живот, който е много по-интересен от филмовия, пише SerbiaDanas.

Тя имаше дарбата, както се казва, да "върти мъжете на малкия си пръст" - много чаровна, вечно усмихната и както я описват колегите й „една истинска малка лисичка“.

Що се отнася до вкуса й към мъжете, то той се определял от дебелината на портфейла им и връзките, с които разполагат. Последните са били небходими на Полет, за кариерата ѝ, разбира се.

Нищо друго не е интересувало холивудската красавица.

В морето от блондинки, които бяха популярни през четиридесетте години, тя е една от малкото брюнетки, които се откроиха. 

Що се отнася до семейния й живот, той беше доста сложен от самото начало. Родителите й са официално разведени. Полет твърди, че баща й я е изоставил, но всъщност тя е била отвлечена от майка си, за да избегне битка за попечителство. Те живеели като скитнички, от град на град и Полет до нея живее и расте някак номадски. 

Когато ставя известна, тя публично се отрича от баща си, след което той я съди и иска обезщетение, така че Годард трябвало да му плаща 30 долара на седмица, което било прилична сума през 40-те години на миналия век. 

Мнозина смятат, че тези проблеми с баща й са се отразили и на отношенията й с мъжете по-късно.

Още тогава Полет знаела, че има природен талант да извлича всичко, от което се нуждае, от мъжа. 

Започва кариерата си като модел, след което се запознава с богат мъж на име Едгар Джейс и скоро се омъжва за него. Тя е само на 17 години, което се оказа рецепта за катастрофа. Бракът от самото начало не е добър, затова тя бързо се развежда, но получава много добра издръжка. 

Полет обаче никога не се задоволява с успехите си или хонорарите, винаги искаше повече.

Запознава се с актьора Чарли Чаплин , който вече има собствена продукция и е много богат. Тя става частен и бизнес партньор с него и инвестира парите, които събира от издръжка, във филмова продукция. 

Всичко това се случи, докато тя беше официално с Чаплин. Въпреки голямата толерантност помежду им обаче, бракът не издържа и те се разведоха. 

Полет Годард е поредната в поредицатаизвестни актриси освен Катрин Хепбърн и Ава Гарднър, която имаше връзка с холивудския плейбой и богат продуцент Хауърд Хюз. Разбира се, тази връзка също беше мимолетна, но Хюз също беше твърде богат, както всички мъже, с които е била дотогава. 

Омъжва се за четвърти път за писателя Ерих Мария Ремарк и се премества с него в Швеция.

Този брак изглеждаше на обществеността като най-стабилният и много идиличен, но по-късно се разбра, че Годард и Ремарк имат отделни апартаменти в една и съща сграда и се виждат само веднъж на ден и това е да вечерят заедно . 

Когато Ремарк получава инфаркт и лежи в болницата, Годард дори не го посещава, а продължава да живее така, сякаш не съществува. Той скоро почива и тя, разбира се, наследява цялото му състояние, пари, къщи и много ценна колекция от произведения на изкуството.

Тя се завръща в Америка, където става домакиня на най-бляскавите партита на седемдесетте години. Скоро обаче тя се разболя от рак на гърдата, който лекуваше, но през този период се отдаде на алкохола. Тя не можеше да понесе загубата на красотата, здравето и жизнеността си, затова се оттегли от обществения живот и остана така до смъртта си през 1990 г.