0

З ад лъскавата фасада на шоубизнеса често се крият ужасни човешки трагедии. Звездите прикриват с килограми хапчета и грим тежки, а понякога нелечими болести. За зрителите остава скрито, че перфектно гримираното лице от екрана може да изпитва неистова болка.

Рак

Джейн Фонда призна, че за втори път е чула диагнозата рак. Тя дори се опита да се пошегува, като нарече лимфома „безобидна” болест. С подобно пренебрежение комикът Бен Стилър прие доживотната забрана да посещава Русия, наложена му от президента Владимир Путин. Стилър успешно се пребори с рак на простатата и е трудно да бъде стреснат. Легендата Робърт де Ниро също успя да пребори коварната болест през 2003 г. С рак са диагностицирани Джеф Бриджис, Вал Килмър и Майкъл Дъглас.

Звездата от „Междузвездни войни” Дейзи Ридли признава, че осем години е водила жестока битка с ендометриозата. „Тъпчех се с лекарства, добавки, антибиотици, още лекарства, още антибиотици... и болките ставаха все по жестоки”, признава тя. Болестта засяга тежко жените и в резултат на това често се стига до отстраняване на матката, а болните губят шанса да станат майки.

Певици

Певицата и актриса Лейди Гага страда от фибромиалгия. Това е нелечимо заболяване, което се характеризира с бърза уморяемост, загуба на нормален сън, трудна концентрация на вниманието, схващания и постоянни болки в мускулите. Лейди Гага призна за своята болест през 2017 г. Има случаи, в които певицата се принуждава да прекрати по средата свои участия, какъвто бе случаят с концерта й в Бразилия, защото не може да понесе жестоките болки.

Нейната колежка и също много актуална звезда Сия често е критикувана, че се прави на интересна, като винаги крие лицето си и предпочита да пее зад, а не на сцената. „Не съм ЛУДА, имам болест на Грейвс”, избухна тя в социалните мрежи. Болестта на Грейвс е автоимунно заболяване, при което щитовидната жлеза става хиперактивна и произвежда огромно количество хормони. Болните получават почти постоянна сърдечна аритмия и неконтролируемо треперене на ръцете. Това е и истинската причина за ексцентричното поведение на Сия.

Певицата Пинк премина много тежко през пандемията от коронавирус и причината не е, че тя се е заразила. Певицата е в рисковата група, защото от години страда от тежка астма и на моменти не успява да си поеме въздух и се задушава.

Певицата Анастейша се сблъска с тежката диагноза рак на гърдата и се наложи да стигне до мастектомия.

Модели

Един от най-актуалните супермодели в момента Кара Девелин признава, че дълго време се е срамувала да говори за своето заболяване. Тя е звезда на всяко светско събитие в Холивуд. Няма модно ревю на голяма марка, което може да мине без нея, но момичето, което прекарва по-голямата част от времето си полугола, се бори с тежък псориазис и трябва да използва огромни количества грим, за да прикрие издайническите петна, които болестта оставя по кожата. В началото на 2022 г. обаче Девелин решава да промени играта. Тя изхвърля гримовете и започва да се появява на ревютата и да демонстрира белезите и раните си. „Има много хора, които всекидневно се борят с псориазиса. Искам обществото да разбере колко тежка и болезнена може да бъде тази борба”, казва Девелин. На откриване на лекарство за псориазис се надява и риалити звездата Ким Кардашиян. Тя дълго време се прикриваше, но непрекъснатият й живот пред камерите направи криенето невъзможно.

Супермоделът Джиджи Хадид страда от хашимото. Хроничното заболяване на щитовидната жлеза предизвиква тежки последствия за метаболизма, пациентите качват килограми и губят косата си. Хадид е популярен модел на бельо и преди всяко ревю се подлагала на жестоки диети. Битката продължила две години, след което тя решила да послуша лекарите и да започне терапия.

Спортисти

Тежките заболявания не подминават и професионалните спортисти. Тенисистката Винъс Уилямс призна, че през цялата си кариера е трябвало да се бори със синдрома на Сьорен. Това е много рядко автоимунно заболяване, при което човек изпитва остър недостиг на телесни течности като слюнка, сълзи и междуставна течност. Болните изпитват сухота и постоянна болка.

Актьори

Майкъл Джей Фокс прекрати екранните си изяви заради влошаване на болестта си паркинсон.

Животът на любимката на тийнейджърите Селена Гомез съвсем не е толкова приказен, колкото изглежда в медиите. Холивудската красавица пие шепи лекарства, а причината е, че страда от рядкото автоимунно заболяване лупус. Заболяването предизвиква остри болки в ставите, хронична умора и замаяност. През 2015 г. певицата изчезна за дълго и впоследствие призна, че е минала тежък курс на химиотерапия. „Най-обидното беше, че хората ме смятаха за постоянно надрусана и пияна, а истинската причина да съм постоянно уморена и замаяна е друга”, коментира в интервю пред „Билборд” Гомез.

Актрисата Селма Блеър също призна, че е обидена от отношението на фенове и журналисти, които я смятали за пияна. На последната церемония за раздаване на Оскарите звездата от „Хелбой” и „Дневникът на Ане Франк“ се появи с патерица и въпреки това трудно вървеше по червения килим. Причината е, че вече не може да прикрива уврежданията, които са в резултат на автоимунното й заболяване – множествена склероза.

Същата диагноза е чула и Кристина Апългейт, която стана популярна с участието си в популярния сериал „Женени, с деца”. За блондинката това бе втори тежък удар, тъй като през 2008 г. тя си направи двойна мастектомия заради рак на гърдата.

На подобна процедура се подложи Анджелина Джоли, която дори стигна по-далеч и отстрани и яйчниците си.

Актьорът Хю Джакман от години се бори с упорит рак на кожата. Австралиецът, станал известен с ролята си в поредицата „Х Мен”, обича да снима тъканта, отстранена от тялото му, и да публикува снимките в социалните мрежи. Неговата колежка Мелани Грифит пък се оплака, че постоянните операции заради същия рак са направили носа й да прилича на свинска зурла.

Чарли Шийн плаща солена цена за имиджа си на сексмашина. При някой от безбройните сексуални подвизи той се е заразил с ХИВ.