0

А ктьорът Брус Уилис вече почти не може да общува и способността му да говори рязко е намаляла на фона на борбата му с деменцията, разкри неговият добър приятел – режисьорът и продуцент Глен Гордън Карън.

ТЪЖНА ГЛЕДКА: Заснеха Брус Уилис за първи път след страшната диагноза (СНИМКА)

Карън разкри пред The Post във вторник, че се е опитвал да посещава 68-годишния актьор, почти всеки месец, откакто за първи път му е била диагностицирана афазия – и по-късно деменция, през март 2022 г.

„Опитвам и говоря с него и съпругата му (Ема Хеминг Уилис) и имам непринудена връзка с трите му по-големи деца. Опитвам се да съм част от живота му. Нещото, което прави болестта му толкова умопомрачителна, е че той наистина много обичаше живота и … просто обожаваше да се събужда всяка сутрин и да се опитва да живее пълноценно“, разказа с мъка режисьорът.

„Усещам, че в първите една до три минути той разбира кой съм. Той не е напълно словесен. Брус беше ненаситен читател - не искаше никой да знае това - и сега не чете. Всички тези езикови умения вече не са му достъпни, но въпреки това той все още е Брус. Когато си с него, знаеш, че той е Брус и си благодарен, че е там, но радостта от живота я няма“, добави той.