0

С рокля, достигнала 15 600 000 (петнадесет милиона и шестстотин хиляди) прегледа в Instagram замина за кинофестивала в Кан българският дизайнер и моден предприемач Десислава Тошева. 

Instagram

Платът на уникалния тоалет е изработен от луксозна италианска течна органза, която притежава забележителна способност за фина промяна на цветовите нюанси при различно осветление, напомняйки грациозното движение на водата, научи „Телеграф“. Роклята се казва Aurelia. И макар на латински името да означава „Златната“, тя не е златна, а синя, но е златният модел в колекцията, коментира именитата дизайнерка.

Десислава Тошева

Останалите тоалети от тазгодишната колекция на Десислава Тошева вече са изложени в „Звездния шоурум“ на кинофестивала. Там българката заедно със световните модни корифеи в бранша за трета поредна година ще облича звезди и знаменитости. 

Новата колекция на Десислава Тошева се нарича „СЕЛЕСТИЯ“. Тя се състои от 18 дизайна, създадени от най-фини, деликатни и нежни материи. Вдъхновена е от божественото и небесното във всяка жена.

„Колекцията пролет-лято 2024 на българския бранд CAVIAR COUTURE ви подканя да надмогнете обикновеното и да се прегърнете с божественото у вас, за да изживеете очарованието на небесната красота, където емоциите текат без граници, а всяка рокля е завещание за богинята във всяка жена! Колекцията разкрива 18 модни дизайна със зашеметяващи кройки и феерични силуети, изработени от разкошни тъкани, отличаващи се с отразително качество. Те въвличат в хипнотизиращо заклинание със своя оркестриращо завладяващ танц на светлина и сянка.

Този величествен спектакъл отразява огледално непрестанно изменящия се пейзаж на най-дълбоките емоции и чувства и подканя носещия към едно удивително пътуване и вглеждане навътре към себе си. Блестящите дантели, украсени със сложни мънистени изделия, въплъщават разкоша от блясъци и трансформират всеки дизайн в небесен шедьовър. Сложните бродерии, обогатени с хиляди ръчно изработени украси, разказват истории за несравнима отдаденост, художествено майсторство и изключителна изработка. Тази Ода на божествената красота разбулва небесното отражение скрито във всяка жена, за да я отведе отвъд границите на емоцията, движението и грацията. 

Всяка рокля на българският бранд Caviar Couture се превръща в божествено проявление и е насочена към богинята у жената. С разкошните си детайли и небесна привлекателност тази колекция приканва носещия да прегърне изключителното и да се наслади на магията на своята вътрешна божественост“. С тези думи на изтъкнати френски стилисти бе представена колекцията на Десислава Тошева, а една от роклите вече попадна на кориците на светското модно списание Harpers BAZAAR.

Елитното издание неотдавна определи българката като една от петте жени на планетата, които променят света на модата! Тоалетите на Десислава Тошева дефилират на световните модни сцени и модни списания, редом с най-великите имена в бранша, а звезди, светски особи и знаменитости се надпреварват да ги носят.

На миналогодишното издание на кинофестивала в Кан българката представи 13 свои тоалета на червения килим.

Междувременно България беше сред 30-те държави от цял свят, представени на модното изложение Fashioning Power, Fashioning Peace в къщата музей на президента Удроу Уилсън във Вашингтон. В рамките на шест дни – от 6 до 11 май, там бяха показани общо 50 уникални тоалета, съобщи на страницата си във Фейсбук лосолството ни в САЩ. 

Страната ни участва в изложението със златиста рокля Golden Goddess на българския дизайнер на висша мода Невена Николова. Роклята е ръчно изработена от най-фините и изтънчени материали като френска дантела Couture с метални нишки, вълшебна органза, тюл Couture с конци и двулицева копринена тафта и мек прозрачен тюл, информира дипломатическото ни представителство във Вашингтон.

Невена Николова

„Роклята е част от знаковата колекция на Nevena Couture и е истинско творческо проявление с непреходна стойност. Всяко от дизайнерските произведения черпи вдъхновение от майсторството на българските занаятчии“, отбелязва мисията ни.

Тоалетите на Невена са признати и предпочитани от обществени фигури и световни знаменитости, като при изработката им се взима под внимание контекстът, протоколът и видът на конкретното събитие, пише още в текста на посолството.

Посолство на България в САЩ

Мисията ни изрази специална благодарност към Невена Николова за ползотворното сътрудничество и за възможността да представи уникалния български дизайн на културното събитие в САЩ.