0

П евицата Йоко Оно разкри в нова книга за Бийтълс, която включва невиждани досега нейни интервюта от миналия век, че тя е запознала тогавашния съпруг Джон Ленън с хероина.

Книгата също така включва интервюта с членовете на групата Пол Маккартни, Ринго Стар, Джордж Харисън, както и техните семейства и бизнес партньори, проведени от Питър Браун, главен оперативен директор на Apple Corp, финансовата империя на Бийтълс, и Стивън Гейнс през 1980 и 1981 г.

„Само малка част от съдържанието на тези транскрибирани интервюта някога е било разкрито“, се казва в резюме на книгата. „Интервютата са уникални и откровени. Информацията, историите и преживяванията, както и авторитетът на хората, които имат връзка с тях, имат историческа стойност. Нито една колекция като тази не може да бъде събрана отново“.

Оно казва в едно от интервютата, че за първи път е опитала хероин в Париж с Ленън. "Беше много приятно чувство и го споделиха с Джон“, разказва тя. В интервю за Rolling Stone, публикувано през януари 1971 г., легендарният изпълнител коментира употребата на наркотици, като заяви, че той и жена му упторебяват хероин, „само когато изпитваме истинска болка“.