0

Б рад Пит дава под наем пет от домовете си в Лос Анджелис и се предполага, че има планове да се премести в селище за пенсионирани знаменитости, пише "Daily Mail".

Холивудската звезда изглежда се отказа от гигантския си комплекс, съставен от пет къщи, където е живял през последните 28 години. Говори се, че той се мести в Кармел, крайбрежен град в Калифорния, който е пристан на застаряващи звезди като Клинт Истууд, Дорис Дей.

Брад купи бившия дом на американския писател Д. Л. Джеймс, известен като "Сийуърд", за $ 40 милиона през юли тази година, която се намира в крайбрежния град. Местенето в ново жилище би затруднило виждането му с децата, тъй като пътят с кола до западния бряг, където те живеели с майка си, е 5 часа. 

Сделката е станала известна благодарение на публично достъпен договор за ипотека, както съобщава американският "The Sun". 

Луксозният комплекс на Брад в ЛА е негов дом от юли 1994 г. след покупката на къща с шест спални за $ 1,7 милиона. През 1996 г. той купува малка къща за $ 380 000 хиляди в задната част на земята си и само две години по-късно купува съседния имот за $ 475 000 хиляди. Когато се събират с Анджелина Джоли, актьорът купува друг дом за почти $ 1,3 милиона през 2008 г. - завършвайки комплекса през 2009 г. с постройка от хамбар с тайна пещера и собствен бар за $ 1,1 милиона.

Според американския "The Sun" екипа на Брад е сключил споразумение с канадската банка City National Bank (CNB), наричана "банката на звездите". През юни дългогодишният мениджър на Пит, Синтия Пет-Данте, подписа договор за доверие и прехвърляне на наеми със CNB.  Специалният тип ипотека е само за имоти под наем и позволява на банките да събират наем директно от наемателя, ако Пит не успее да плати вноските по заема. Като част от сделката, Пит се е съгласил и на кредитна линия от $ 17,5 милиона с CNB наречена "Споразумение за собствен капитал".

В момента не е известно дали Брад е финансирал дома на Кармел с тази кредитна линия. За някои хора това е начин да печелят пари, обясняват експерти. 

Комплексът в Лос Анджелис. 

 Комплексът в Лос Анджелис. 

Къщата му в Кармел.

 Къщата му в Кармел.