0

Б ратя Аргирови ще отбележат творческия си юбилей – 40 г. на сцена, с голям концерт в столичната зала 1 на НДК. На 23 април те ще бъдат подкрепени на сцената от оркестъра на Русенската опера, а сред специалните гости, които ще се включат в спектакъла, са обичаната певица Тони Димитрова и легендата на българския футбол Христо Стоичков.

Гот е

Светослав и Благовест Аргирови, наричани Крилете на БГ диското, са амбицирани да покажат най-доброто от себе си в НДК, а публиката ще има възможността да чуе златни хитове като „Как си ти“, „Гот е“, „Замирисва на море“, „Залез“, „Силвия“, „Срещу вятъра“, „До вчера“ и много други. Златни – защото за мнозина от българската публика те са символ на златните години на младостта, златни – защото техните заглавия като златни лаврови листа увенчават 40-годишния юбилей от началото на тяхната вълнуваща изява на концертната сцена. Любопитен факт е, че двамата сами са пожелали да споделят мечтите си с оркестъра на Русенската опера с диригент Димитър Косев и са ги избрали да ги подкрепят на музиката.

Книга

Преди година на книжния пазар се появи и официалната им биография „Гот е да сме двама“. Всички истини и легенди за музикалните им албуми, тайни и явни истории с момичета, както и световни и български постижения - са разкрити от майсторското перо на техния дългогодишен приятел и колега Йордан Георгиев, популярен с псевдонима си Данчо Стълбицата.