0

Б рокер на недвижими имоти и изявен актьор влиза в ролята на Стефан Караджа, научи „Телеграф“. Имената му са Цветомир Ангелов – Цуки и е познат от няколко филма, където направи забележими роли. А през останалото време работи като брокер.

Кукловод

Режисьорът на филма за Караджата казва пред „Телеграф“ защо се е спрял на Цуки: „Той е завършил кукловодство, което е гаранция, че владее жанровете. Повечето добри български актьори са кукловоди. Той игра главната роля в моята военна комедия „На педя от земята“. Преди това игра Хитов в „Дякон Левски“, малка роля, но много убедително стоеше. След това игра Бакалбашийски в „Ботев“. Навсякъде е коренно различен. Куклените актьори престават да обичат себе си, да се правят на велики, а следват ролята. Много талантлив артист, красив, има много българско излъчване. Искрено ненавиждам предателството. А Цуки е единственият, който ми остана верен. Като човек е много качествен и стойностен.".

Образ

Максим Генчев обясни: „Караджата е бил голям образ. Бил е артистичен човек и турците не са го закачали, те са оставяли на спокойствие лудите (в добрия смисъл на думата). А Караджата, от една страна, е забавлявал селото, а от друга, си е обикалял по задачите и си е правил отмъщението - който е прекалил, главно от чорбаджиите. Защото, няма какво да се лъжем – основният враг и тогава, а и сега, на българския народ са чорбаджиите. Та Цуки ме спечели с много неща. Той не е копи-пейст чисто визуално на Караджата. В този филм ще търся не да угодя на хейтърите колко копчета има в униформата, какъв е цветът на косата, дали тоя модел е пушката. Ще търся да внушим величието на героя. Аз официално не съм предложил още на Цуки, но се надявам да не ми откаже. Ама щом си пуснал във фейсбука моето съобщение... Цуки е добър ездач, фехтовач, притежава тези бойни умения, няма проблем с това. Въпросът е да съберем малко пари, за да може да стане хубав филмът. Иначе с колкото пари имаме, с толкова ще правим“.

Преди това режисьорът призна във Фейсбук: „Обстоятелствата ме принуждават да прося! Нямам друго оръжие, освен просия - откровена, дръзка, без раболепие! Та, Айде на юруш: Подкрепа за игрален филм „Свободата иска Караджата“. Срещу дарение над 500 лв. дарителят получава моя картина с автограф! Трябва да се борим за познаване на героите ни! Това е най-малкото, което сме способни да направим от благодарност за харизания им живот! Който няма 20 лв. за подкрепа, нека шерва призива ми“. И пусна сметката, на която могат да бъдат превеждани парите.