0

Б ългария и Украйна имат своята първа обща песен, създадена от международен екип и „поднесена“ от Румънеца и Енчев в компанията на украинския талант Евгений Приходько - Баяниста (Акордеониста). 

Тя се нарича „Кражба“ и е международна продукция, тъй като видеото е снимано от украински екип в Турция и България.

Война

Украинецът живее от две години в България, а причината за това е бягството от войната с Русия. „Един арменец ни запозна. За едно събитие на бесарабските българи им дадох сцена и там го забелязах, беше много атрактивен. По „БГ радио“ звучеше песен на Лили Иванова и той веднага ни я изсвири на пианото. Напомня ми на българите от 90-те, заредени с много хъс, паснахме си и като характери. Може би всички очакваха песента да е за войната, но за нас война в изкуството няма, а само идеи и приятна музика“, коментира пред „Телеграф“ Георги Енчев. Евгени бързо се климатизирал на родна територия и дори успял да развие свой частен бизнес. 

Румънеца и Енчев

 Румънеца и Енчев

Измислен руски

Песента е посветена на „кражбата“ на сърцето на една жена. „Да я съблазниш, да покажеш истинско джентълменско отношение – това си е изкуство, което сякаш понякога мъжете забравяме. Той си мислеше, че това е само украинска традиция, но все още се среща и в Североизточна България. Ние пеем на измислен руски и хората много ни се забавляват. Нарочно искахме да е непретенциозно, да не се вземаме насериозно“, добави рапърът. В клипа освен много настроение, свежи летни гледки и трима „красавци“ специално участие взимат и зашеметяващо красивите Марина Димитрова (Мис Варна 2023) и моделът Виктория Божидарова. „Марина е наша приятелка. Тя живее на Малдивите и случайно си беше във Варна, като снимахме клипа. Ние често се шегуваме, че която покажем във видео, става Мис България или друга кралица на красотата“, каза още Енчев.