0

Б ългаринът Димитър Илков е дубльор на италианската звезда Микеле Мороне, който снима филм в България. Актьорът от сериала „София ден и нощ“, който се излъчваше по NOVA, коментира пред „Телеграф“ за чувството да работиш с такъв човек: „Мога да кажа, че станахме много близки“.

„Троя“

Илков споделя, че се разбира с всички от екипа: „Много земен човек, буквално станах приятел с целия екип. За звезда от неговия ранг е много свестен и свеж тип“. В действителност Джими работи дълго като модел, а след това участва в касови американски филми. Във всички от тях е с малки роли, но малко български артисти могат да се похвалят, че са били в един кадър с Брад Пит в “Троя”. В екшъна той играе мирмидонец в гвардията на холивудския секссимвол. Снимал се е още в “Непобедимите 3” и в “Живи машини” с Антонио Бандерас.

Роля

Микеле Мороне е актьорът, който стана известен с ролята си във филма “365 дни”. Италианският артист е у нас за снимките на фантастичния трилър с работно заглавие “Подчинение” (Subservience), където си партнира с холивудската звезда Меган Фокс. Тя също беше в София, тъй като снимките започнаха на 7 януари в “Ню Бояна”. Те ще продължат до края на март месец и ще са основно в Киноцентъра. Продукцията разказва за баща (в ролята влиза Мороне), който се опитва да върне дъщеря си (Меган). Тя е била отвлечена още като бебе и заради вкарания в мозъка изкуствен интелект започва да убива.