0

23-годишната Зари Маструцо е на крачка от участие във финала на престижния конкурс „Мис Италия“.
Красавицата с български корени е преминала няколко регионални етапа и в момента е на полуфинал, който, ако прескочи, ще й даде право да се яви на церемонията по определяне на новата Мис Италия. 

Дом

Зари разказва, че е била родена преждевременно с имената Захаринка Борисова, а майка й е била едва на 16. Изоставена в болницата, била открита от медицинската сестра там. След което била изпратена в дом за деца, лишени от родителски грижи, в Белоградчик. Момичето споделя, че в началото е била подигравана заради външния си вид и по-тъмния цвят на кожата си. Днес Зари е представителка на район Калабрия и полуфиналистка в тазгодишното издание на „Мис Италия”.

Престиж

Според г-жа Меги Савова, организатор на едни от най-популярните конкурси у нас, хубавицата има големи шансове не само да стигне до финала, но и да грабне някое от призовите места, а защо не и голямата корона. „Ако това се случи и Зари достигне до финала, то ще е поредното доказателство, че българките сме едни от най-красивите жени на света“, заяви пред „Телеграф“ Савова. Тя разказа, че е била специален гост на „Мис Италия“ няколко години поред и дори достигането до полуфинала там се смята за страхотен успех. 
Първото издание на „Мис Италия“ е през 1939 г. Надпреварата започва като конкурс за най-хубава усмивка с цел реклама на паста за зъби.  Професионалният път на самата София Лорен също започва там, като дори не печели конкурса.

*Автор: Василена Маринова