0

Б ългарската представителка на конкурса “Мис Свят” Ивана Събева влезе в топ 50 на световния финал. Това нареди нашенката между държави като Америка и Венецуела.

Дефиле

„Оказа се, че аз съм най-младата участничка, допусната до финала на конкурса за последните 50 години“, разказа след завръщането си от Мумбай Ивана специално за „Телеграф“. Доволна е от класирането и от участието си. „Все пак другите момичета се готвят за това от преди две години. Аз освен че бях с 10 години по-малка от останалите, имах само две седмици подготовка за конкурса“, сподели още миската. По време на репетициите, които били много продължителни, се сближила много с победителката - чехкинята Кристина Писзкова. “Там ни разпределяха по азбучен ред и двете бяхме постоянно заедно, имам прекрасни впечатления от това момиче“, допълни още Ивана. Тя разказа, че повечето претендентки се възхищавали на смелостта й на такава крехка възраст да се осмели да се яви на толкова сериозен световен форум за красота.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivana Sabeva (@lvanasabeva)

Сари

„Изживяването беше невероятно. Още ме държи андреналинът“, каза Ивана. Тя добави, че целият екип на „Мис Свят“ я приел присърце. „Собственичката г-жа Джулия Морли ме извика специално, за да си поговорим. „Това ме накара да се почувствам много специална“. На финала нашенката дефилирала с дизайнерска рокля и атрактивен национален костюм, направен специално за нея. Освен това в първи кръг й се наложило да се появи с типично индийско сари.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivana Sabeva (@lvanasabeva)

*Автор: Василена Маринова