0

Т я е певица по професия. Познаваме я от различни телевизионни формати, в които е взимала участие.

Старт на кариерата й дава музикалното риалити „Стар Академи“, а след това Валентина взима участие и в играта „Аз обичам България“, както и в „Шоуто на канала“.

Валя Александрова, за която се заговори доста в последните дни покрай историята със снимката, която пожелал да си направи с нея не кой да е, а холивудският ас Том Круз от малка се занимава с музика. На 3-годишна възраст тя вече е знаела, че иска един ден да бъде певица и да свири на поано. На 5-годишна възраст, малката Валя вече започва да посещава уроци по пиано в музикалната школа в родния си град Харманли.

Независимо от страстта й към музиката, тя завършва Икономическия университет във Варна със специалност туризъм.

Валя освен, че е певица е и текстописец, тя взема участие като солист в няколко телевизионни предвания и спектакли. Има песен, която стига до челните позиции в международна класация за хаус музика.

Също така тя е единствената жена, за която продуцентите на „Queen“, са дали зелена светлина да изпълнява парчета на групата на трибюта, който се състоя през 2017 г. в НДК. За този момент в кариерата си на изпълнител тя разказва, че организаторите на събитието са я поканили да участва, но това, което тогава не е знаела е, че е трябвало всеки от участниците да бъде одобрен лично от продуцентите на групата. Валя не веднъж е споделяла, че именно „Queen“ са нейните любимци, а идолът й е Фреди Меркюри.

От жените изпълнителки пък харсва Джеси Джей, Адел, Уитни Хюстън и още много други певици. Валентина също така взе и участие в турнето на Криско със Софийската филхармонията. А песента й с Fabrizio Parisi и The Editor – Let it play става хит в MTV и се задържа на челната позиция в българските класации за пет поредни седмици.

В свободното си време Валя се занимава все с неща, които подпомагат представянето й на сцената – уроци по пеене, актьорско майстоество, танци. Общо взето всичко, което би й било полезно в професията.

Освен пеенето, тя се е снимала и в киното. Валя взе участие във филма на Явор Петков - „Дани. Легенда. Бог.“ и в сериала „Братя“.