0

Д жипът „Порше Кайен“ на фолкаджийка Неделина Цанева, по известна като Лина, е замесен в пътнотранспортно произшествие с 6 паркирани коли в район „Тракия“ в Пловдив, потвърдиха за „Телеграф“ от полицията.

Сигнал за ПТП на бул. „Освобождение“ под тепетата е подаден в 21.40 часа в четвъртък. По данни на будни граждани е имало гонка между Поршето и BMW M-packet. Според свидетелите двата автомобила извършвали опасни маневри с висока скорост по булеварда. Автомобилите са управлявани от младежи на 22 и 23 години. Те са задържани, след което са дали показания и са освободени, тъй като пробите им за алкохол и наркотици са отрицателни. Случаят вече е поет от районната прокуратура в Пловдив.

.

 .
Facebook/Забелязано в Пловдив

„Поршето е мое. Дадох показания в полицията преди малко. Половин час преди катастрофата моя приятел взе колата, за да се разходи. Той е много добър шофьор и му имам доверие. Когато ми се обади, че е катастрофирал дори не можах да повярвам в първия момент“, коментира за „Телеграф“ Лина.

„Отидох да видя за какво става въпрос. ПТП-то е брутално. Моят приятел е карал в най-лявата лента с не повече от 50 км/ч, а този с БМВ-то го е засякъл с над 150 км/ч. Има следи по от удар отзад и странично. След като се е ударил в Поршето се отклонил към паркираните коли и е ударил и тях“, разказа още за ситуацията фолкповицата. Тя е категорична, че ще иска записи от камерите в района, за да се докаже истината.

.

 .
Facebook/Забелязано в Пловдив

Преди да се занимава с попфолк, Лина бе популярно лице от конкурсите за красота. Като съпруга на бизнесмена Йордан Петров спечели кункурса Мисис България за 2019. Преди това има титли от "Мис Стара Загора" за 2014, а година по-късно и "Мис Силикон еротик". Участвала е още в конкурса на „Плейбой“ "Мис Плеймейт". След като се разведе с бизнесмена Лина се насочи към музикалната сцена, като сред хитовети й са „Прокажен“, „100 лъжи“ и „Долен“. Последната в изпълнение в дует с друга актуална певица Дженифър.

Запознати търдят, че Лина е една от най-известните бръмчалки под тепетата. След като се развела с бизнесмена предпочитала да си играе с доста по-млади от нея, но за сметка на това богати лъвчета, които умело да върти на малкия си пръст.

Помитането на паркирани коли в Пловдив пък е традиция. Една от доайенките в това начинание е прочутата еротична танцьорка Габриела Медарова. През 2018 г. Габи помете над 10 паркирани коли след като преди това се бе почерпила обилно с водка и марихуана.