0

Б ившият футболен национал Благой Георгиев-Джизъса организира благотворителен мач с цел събирането на средства за деца в неравностойно положение. Той е насрочен за събота (10-и юни) от 15.00 часа в Зала "Универсиада". 

Джизъса, който е дълбоко вярващ, е категоричен, че това е само първата от подобни инициативи. 

"Тъй като амбицията ми е това да е първата от много такива инициативи, започвам работа със специална фондация“, каза Благой. 

Благотворителната футболна среща ще противопостави отборите на Сървайвъри и БГ Звезди. 

„Сървайвър“ вече е напред със селекцията – тя включва бившия национален вратар Здравко Здравков, самият Благо Георгиев, а също така бившият централен защитник на Локомотив (Сф) и Берое Ваня Джаферович, Светослав Бърканичков, в момента треньор на децата на Спартак (Плевен). 

Съставът на БГ Звездите е от популярни имена, сред които има достатъчно разбиращи играта. Такива са доказаните фенове на Левски Иван Христов и Андрей Арнаудов, Тото от група Скандау, Виктор Стоянов от "Ергенът", гимнастикът Йордан Йовчев, плувецът Петър Стойчев, както и боксьорът Тервел Пулев, актьорите Асен Блатечки, Башар Рахал, Иво Аръков и Кирил Ефремов.

Специално участие в този шоу-мач ще има Валери Божинов. Бившият футболист на Ювентус, Фиорентина, Парма, Спортинг (Лисабон), Манчестър Сити и Партизан със сигурност ще играе, но за момента се пази в тайна в коя селекция ще влезе.

Шоу-програмата включва изпълненията на Мърда Бойс, Торино и Пашата, Тони Стораро, Татяна. Но големите звезди са олимпийските шампионки по художествена гимнастика от Токио 2020 Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова. 

Водещи на цялото шоу ще бъдат Ники Кънчев и слънчевата Натали Трифонова от прогнозата за времето.