0

Т ри дни – точно толкова време е било необходимо на певеца Цветелин Атанасов, известен като Цецо Елвиса, и любимата му жена Мариела да подготвят сватбата си. Двамата се вричат във вечна вярност преди 24 години в Ню Йорк, а историята им е достойна да се превърне в сценарий на любовен филм.

Среща 

Мариела и Цецо се запознават в българската механа в Ню Йорк, където тя тъкмо е започнала да работи. „В Щатите първо отидох в Джърси, после се преместих в Ню Йорк, където имах голям късмет – намерих си квартира и работа за два дни, което за там е почти невъзможно. Записах се на езиково обучение, имах студентска виза. Съквартирантът ми ме заведе в българската механа в града. Собственикът тъкмо я разширяваше и веднага ми предложи работа. И буквално на първия ми работен ден видях Цецо. Бяха го поканили да пее 3-4 дни на откриванията. Той тогава свиреше с Юлиан Ганев, брат на министър Стоян Ганев, и още един музикант българин. И така се запознахме“, разказа Мариела пред „Телеграф“ и издаде, че са се харесали веднага.

„В неделя, на третия ден след откриването, имахме частен рожден ден и останахме до по-късно. Аз седях на масата на музикантите, където беше и той. Говорихме си и се харесахме. Разменихме си телефоните и във вторник ми се обади и ми остави съобщение на телефонния секретар, в което ми изпя песен на Елвис и ме пита кога ще ми е удобно да ме изведе на среща“, спомня си още 23-годишната тогава студентка. Буквално на следващия ден двамата се видели, и то не къде да е, а отишли в най-известния хотел на Таймс Скуеър, където на последния етаж свирят джаз музиканти, сервират коктейли и има гледка към цял нощен Ню Йорк. Мариела си спомня, че след като разгледали светлините на града, изгладнели и отишли да ядат пица, която се оказва съдбовна. „След като хапнахме, излязохме от заведението и видяхме, че целият тротоар е заграден. И гледам срещу себе си режисьора Мартин Скорсезе и една огромна камера. Снимаха филма „До краен предел“ с Никълъс Кейдж. Спомням си, че бях облечена в черна къса рокля и токчета. И целият екип, и режисьорът ме загледаха. Скорсезе стоеше буквално на половин метър от мен. Ако бях сега, щях да го заговоря, ама аз с целия си акъл тогава се фръцнах и го подминах“.

Сватба

Любовта им пламнала мигновено, а още от деня след първата им среща Мариела и Цецо заживели заедно в нейния дом. Работели много, за да се издържат. „Един ден смените ни съвпаднаха, което се случва рядко в Ню Йорк, и ние решихме да отидем до местното кметство, за да си вземем сертификат за женитба. Малко на майтап го направихме“. На връщане минали през механата, където видели българския поп и веднага го питали кога ще ги венчае. Било четвъртък и попът им отговорил - „Елате в неделя към 6“. „И така в четвъртък започнах да звъня на приятели и да ги каня на сватба след 3 дни. Естествено всички си мислеха, че се шегуваме“, спомня си Мариела. Двамата с Цецо казали на собственика на механата какво са решили. Той се опитал да ги разубеди първоначално, но след това видял, че се обичат и казал, че тържеството ще се състои в механата в неделя и той ще го плати. „По това време българската общност не се женеше по любов. Всичко беше по интерес за зелени карти, за оцеляване. Много семейства идваха и се разделяха.

Едната банда, дето Цецко свиреше, дойдоха на сватбата. Той имаше и американска група и те дойдоха да свирят. Юрий Юнаков, който с Теодосий Спасов свиреше, ни беше на гости в Ню Йорк по това време и той каза, че ще дойде. Имахме три банди безплатно да ни свирят. От ресторанта пък беше почерпката. Една българка, която имаше луксозна кола по това време, ни вози до църквата и после до механата. Изобщо ни се получиха нещата“, разказва още любимата жена на Елвиса и допълва, че двама българи, братя, които са работили за Киноцентъра, ги снимали безплатно с камерата си. Кумове им станали семейство от София, с които се били запознали предишната седмица. „И така вдигнахме сватба за 100 човека за три дни – с три оркестъра, всичко пито-платено от приятели. Беше като на филм цялата работа. Като си го мисля, още не мога да повярвам какво сме направили“. И така двамата са семейство от 21 март 1999 г.

Опити 

След Ню Йорк Мариела и Цецо се преместват да живеят в Маями, където изкарват две години и решават да се върнат в България през 2001 година, за да може Цветелин да се занимава само с музика, както винаги е мечтал. С идването у нас двамата започнали да работят за бебе, уви, доста дълго не им се получавало. „И се започнаха 10 години ходене по болници. При доктор Стаменов в болница „Надежда“ ни се случиха нещата. Заченах и след дълго ходене по мъките се роди нашето маймунче Виктория на 1 август 2012 г. в Бургас“.

Мариела признава, че решила да роди край морето, защото Цецо Елвиса цяло лято бил ангажиран да работи в Слънчев бряг. „После 2-3 години пробвахме за още едно дете, правих няколко несполучливи опита инвитро. Щастливи сме, че Вики ни е подарено от Господ дете. Сега ни къса нервите, вече в 4-ти клас“, признава с усмивка любимата жена на Цецо. През годините двамата са живели и на Канарските острови, а след това и в Германия, където Цецо работел три години в Европа парк, където имал собствено шоу, дело на хореографа на „Мулен Руж“.

Любо Киров му подари парче,чакаме го до няколко седмици

.

 .

До седмица-две на музикалния пазар ще се появи най-новото парче на Цецо Елвиса, продуцирано от Любо Киров и написано от китариста Ангел Дюлгеров.

„Много е готино. В негов стил. Предполагам ще се хареса на публиката. Цецо не е правил парче през последните години заради ковид и множеството ни пътувания. Това всъщност е първото му парче на български език, което вади от 7-8 г.“, издава Мариела. Тя разкри и че в момента правят голяма продукция с Русенската филхармония и Русенския музикален театър, която ще бъде представена през есента. В спектакъла ще присъстват най-големите евъргрийни на Елвис Пресли. „Покрай еуфорията за филма за Елвис мисля, че има нужда Цецо да застане и да го види и българската публика, защото така й е длъжник по един или друг начин. Дълги години работим само пред чужденци и в чужбина. Тука не са го виждали много“, споделя тя и издава, че през лятото мъжът й отново ще работи на Слънчев бряг.

Цецо Елвиса е почетен гражданин на родния град на Краля на рока - Тупело, Мисисипи, а през 1997 г. получава благодарствено писмо от Белия дом, подписано лично от Бил Клинтън. Излиза и на първа страница на най-тиражния вестник в Маями - Miami Herold, със заглавие "Българин пази легендата за Елвис жива".