0

З а седми път Нова Броудкастинг Груп ще предложи на зрителите да станат свидетели на престижните филмови награди „Златен глобус”.

Бляскавата церемония по раздаване на статуетките ще бъде излъчена в ефира на KINO NOVA на 8 януари от 22:00 ч., броени часове след официалното й провеждане.

Водещ на 81-ото издание на шоуто в Бевърли Хилс ще бъде американският комик и актьор Джо Кой. 

Наградите „Златен глобус“ се присъждат от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд и отличават както американски, така и чуждестранни продукции.

Най-сериозният фаворит за тазгодишните призове в ключовите категории е филмът "Барби" с девет номинации. Лентата, режисирана от американката Грета Гъруиг, в която актрисата Марго Роби разменя своя розов фантастичен дом с реалния свят, се превърна в най-големия касов хит за изминалата година.

Портретът на конструктора на атомната бомба от режисьора Кристофър Нолан "Опенхаймер" пък е с осем номинации, сред които за най-добър драматичен филм, за сценарии и за най-добър актьор в драматична роля (Килиън Мърфи). Сред другите най-номинирани филми са още "Клети създания" и "Убийците на цветната луна". 

При сериалите, отново с 9 номинации, доминира "Наследници". Драмата има по три номинации в категориите за водеща мъжка роля и поддържаща мъжка роля в драматичен сериал. Сред претендентите в телевизионните категории са още "1923", "Последните оцелели", "Сутрешното шоу", "Короната" и други.

Едни от най-гледаните и обичани награди за филмово изкуство няма да разочароват феновете на киното и обещават много емоционално и бляскаво събитие и тази година. Не пропускайте да видите пищната церемония „Златен глобус” и да разберете имената на отличените на 08 януари от 22:00 ч. само в ефира на KINO NOVA.