0

М акар вече почти всички театри да са във ваканция, турнетата на актьорите с любими постановки едва сега започват. Определено спектакълът, за който билетите свършват за минути, е „Чамкория“ със Захари Бахаров. Именно той гостува на летния театър във Варна на 18 юли, а ден по-късно и в Плевен. Феновете на постановката, които ще почиват на Св. Влас, могат още отсега да си вземат билети за Амфитеатъра на 28 юли.

Хит

„Чамкория“ по романа на Милен Русков е постановката, за която да намериш билет е почти невъзможно. В ролята на главния герой Бае Славе е Захари Бахаров, а представлението е на режисьора Явор Гърдев. Освен като актьор в последно време Захари се изявява и като успешен продуцент, и то на брат си Явор и колегите му Бойко Кръстанов и Даниел Пеев-Дънди. Техният спектакъл „Отчаяни съпрузи“ за втора година обикаля страната, а салоните са пълни винаги. Автори са Алекси Макар, Жером Даран и Стефан Мюра режисьор - Васил Дуев, превод - Снежина Русенова-Здравкова. Нестандартна френска комедия за трудностите на „силния“ пол, който трябва да приеме предизвикателствата, поставени му от жените и от обвързването, умело представена от трима развихрящи се в хумора си актьори. Парижкият хит, който вече осем години не слиза от комедийния афиш и нарушава всички кодове в жанра! „Отчаяни съпрузи“ почитателите ще могат да видят на 24 юли в Бургас и на 29-и във Влас. На морето Бойко Кръстанов ще се изяви и с моноспектакъла си „Всички страхотни неща“. Това е пиеса за дългия път, който сме готови да извървим заради хората, които обичаме. Тя ще ви накара да се смеете, да плачете, да се замислите, да напишете своите страхотни неща. Постановката намира перфектния баланс между борбите ни в живота и това да успеем да отпразнуваме всичко хубаво в него.

Премиерно

Любовният четириъгълник на Александър Сано, Башар Рахал, Луиза Григорова-Макариев и Любомира Башева ще се пренесе със спектакъла „Отблизо“ в Царево. Премиерата на спектакъла бе на 5 юли в София. „Отблизо“ е на британския драматург, бивш стендъп комедиант и носител на наградата „Тони“ Патрик Марбър. Постановката, чийто сюжет е познат и от едноименния романтичен филм с участието на Джулия Робъртс, Натали Портман, Джуд Лоу и Клайв Оуен, ще оживее на сцената на Theatro отсам канала под режисурата на Антон Угринов. Сценографията и костюмите са дело на Елис Вели, а музиката на Калин Николов. Историята проследява дванадесет любовни епизода от живота на две жени и двама мъже, свързани от невидимите нишки на страстта и привличането. Отдалеч техният копнеж по любовта и щастието изглежда красив, трепетен и романтичен, но отблизо може да се окаже твърде жестоко занимание.