0

Д ве турски красавици, любими актриси на българската публика ще украсят тазгодишния кинофестивал в Кан.

Ханде Ерчел и Бирдже Акалай отлитат за Френската ривиера, след като получиха купища покани да са гости на фестивала, пише "Харпърс Базар".

С нарастващото очакване за 77-ото издание фестивала, планиран да започне в Grand Théâtre Lumière, се появи вълнуващо съобщение относно списъка с гости. Сред светилата, които ще уважат международното събитие, са и двете турски актриси.

Ханде Ерчел, известна със своите завладяващи изпълнения и манекенски умения, ще направи второто си поредно участие на форума. Актрисата, обожавана в арабския свят и коронована за Мис Турция през 2012 г., продължава да пленява публиката в световен мащаб със своя талант и чар.

Към нея се присъединява Бирдже Акалай, не по-малко красива актриса, известна с ролята си в турския сериал на Netflix „ Полетът на птиците “. Присъствието на Акалай добавя допълнителна привлекателност към фестивала, подчертавайки нарастващото влияние на турското кино на международната сцена.

Планираната поява на дуото във вторник, 14 май, обещава да бъде връхната точка на празненствата в Кан 2024, потвърждавайки статута им на звезди с международно признание, допълва изданието.