0

Х оливудският режисьор Джеймс Дарън почина 88-годишна възраст. Дарън стои зад някои от най-популярните продукции, сред които телевизионния сериал "Бевърли Хилс 90210", както и един от филмите от франчайза "Стар Трек".

Режисьорът е починал в съня си в болница в Лос Анджелис. Тази информация бе потвърдена пред CBS News от неговия син Джим Морет. Миналата седмица Дарън беше откаран по спешност в болница, за да му сменят аортната клапа, но операцията не беше извършена. В неделя той отново беше хоспитализиран.

Дарън е роден като Джеймс Ерколани през 1936 г. и израства в Южна Филаделфия. От 14-годишна възраст печели пари, като пее в местни нощни клубове. „От 5-6-годишна възраст знаех, че искам да се занимавам с изкуство и да съм известен“, каза той пред News-Press през 2003 г.

Джеймс Дарън започва своята актьорска кариера през 1959 г. През 80-те години той играе ролята на офицер в телевизионното полицейско шоу TJ Hooker. Започва работата като режисьор в сериала „Уокър, тексаския рейнджър“, а след това работи в „Бевърли Хилс 90210“ и „Мелроуз Плейс“.