0

Н ад 160 хиляди българи празнуват на Димитровден днес. „Телеграф“ разпита някои от най-известните именици как ще празнуват.

Капана

В Пловдив ще посрещне именния си ден филмовият композитор на столетието Митко Щерев. Тази вечер той има концерт под тепетата заедно с колегите си от „Диана Експрес“. „Ще бъдем в „Капана“ - едно от любимите ми места, и там ще съчетаем работата с празника. Има много хубави заведения в Стария град, така, че където и да седнем да ги почерпя, все ще е хубаво“, сподели маестрото.

Личен архив

На концерта ще изпълнят и една от най-популярните му песни „Малка балада за Пловдив“. „Рядко я изпълняваме, но в Пловдив винаги. Затова с колегите обикновено не знаем в коя гама сме, но до средата на песента влизаме в час и финалът е епичен, обикновено я искат и на бис после“, добави Митко Щерев.

Скромно

Най-големият попфолк продуцент инж. Митко Димитров ще празнува в заведението на музикалната си компания „Пайнер“ край Харманли. „В момента се прибираме от Гърция, за да спазим традицията да сме на Димитровден в „Приказките“. От Митко Пайнера обикновено очакват големи купони, но ще празнувам скромно със семейството и най-близките приятели. Дори не сме поканили певици, макар че, която иска, може да заповяда.

Ще свири оркестър „Приказките“, тихичко, за да можем да водим приятелски разговор, че иначе става като на концерт. С приятелите се събираме веднъж на две-три седмици и винаги има какво да си кажем. С децата ще се съберем за Коледа - дъщерята е в Германия, синът - в София“, разкри плановете си продуцентът на Преслава, Галена, Милко Калайджиев и още много фолк любимци.

All Inclusive

Актьорът Димитър Живков ще бъде в движение днес, тъй като през деня има репетиции. „Правим нова пиеса на Здрава Каменова - „Изтрий веднага“, премиерата е на 14 и 15 ноември.

Освен нея и мен участват Тони Карабашев и Евгения Роева. Абсурдна, съвременна комедия, в която със сигурност всеки ще се открие. След репетициите ще взема сина ми от училище и ще го водя на айкидо.

Димитър Живков с Мария Сотирова в Аз и моите жени. На малката снимка със сина си.

 Димитър Живков с Мария Сотирова в Аз и моите жени. На малката снимка със сина си.
БНТ

Ще свърши вкъщи, иначе е добра идея да го заведа на сладкарница. Пожелавам на всички именници да са живи и здрави и да имат добро настроение“, каза звездата от сериала на NOVA All Inclusive.

Пица

Колегата му Димитър Кирязов, популярен като Ванката или Бай Иван, също ще бъде на снимачната площадка днес. „Ще снимаме в любимия си „Меден рудник“, първо ще съм Бай Иван, а после, ако остане време - и Ивана. Дават хубаво време, ще сме навън“, издаде комикът.

Заради ангажимента той е отпразнувал именния си ден предварително. „През уикенда направихме едно голямо събиране с родата в заведение в Бургас. Заведох ги на италианска кухня, тъй като всичките сме фенове на паста и пица и повече от 5 часа продължи срещата.

Аз не пия, а всяка година се опитват да ме накарат да опитам нещо за наздраве, та ми подариха бутилка уиски от много известна марка. Но ми върши работа, като ми дойдат гости, да имам с какво да ги почерпя, че никога не се сещам да купя от магазина“, разказа Кирязов.