0

З вездата на бойните изкуства Чък Норис доказа, че все още е във форма, докато празнува 84-я си рожден ден. 

Норис отбеляза повода, като сподели видео в Instagram, в което се вижда как удря боксова круша на поляна с изглед към океана. Актьорът навърши 84 години в неделя на 10 март.

„Знаете ли, днес съм на 84, но се чувствам като на 48!“, обяви през смях в клипчето екшън звездата. 

„Бог да ви благослови всички“, добави той.

„Чувствам се добре и оставам активен!“ "Пътят на дракона", написа актьорът под поста си. „Благодаря на всички за прекрасните пожелания за рожден ден. Бог да благослови.“

Публикацията на Норис бе съпроводена от множество коментари от негови верни фенове, приятели и колеги по бойни изкуства, много от които се възхитиха на младежкия му вид. 

"Честит рожден ден, Чък. Изглеждаш страхотно! Долф", написа Долф Лундгрен , колегата на Норис от "Непобедемите 2" .

„Честит рожден ден, Чък! Ти си национално съкровище и истинско вдъхновение. Бог да те благослови!“ коментира пастор и автор на „Революцията на Исус“ Грег Лори.

„Този ​​тип“, включи се шампионът на UFC Джон Джоунс, добавяйки емотикони с вдигнати ръце.

„Легенда“, написа бившата ММА звезда Жорж Сен-Пиер, добавяйки огнено емоджи.

„Ти си човекът“, коментира седемкратният победител в Мистър Олимпия Фил Хийт с емотикони с огънати бицепси, докато DJ Стив Аоки остави поредица от емотикони с черно сърце. 

„Той нанесе 4566 удара на това видео, но очите ни ни позволиха да видим само няколко“, пошегува се личният треньор Скот Франсис.

Много фенове коментираха с шеги със собствените си възгледи за „Чък Норис фактите“, сатирична интернет тенденция, вдъхновена от актьора. „Фактите“ са преувеличени твърдения, които възхваляват издръжливостта и физическите възможности на актьора. 

„Чък Норис носи боксови ръкавици, за да предпази чувала, а не ръцете си“, коментира един фен.

„Чък Норис всъщност почина преди 20 години... Смъртта просто още не е събрала смелостта да му го каже“, иронизира друг последовател.

Ветеран от военновъздушните сили на Съединените щати, Норис има черен колан по бразилско жиу джицу, джудо и Tang Sooo. След като беше освободен от армията, Норис спечели куп титли, след като започна кариерата си като професионален майстор на бойни изкуства.

Норис се запознава с иконата на бойните изкуства и екшън звездата Брус Лий на състезание по карате през 1964 г. Двамата се сприятеляват и започват да тренират заедно. Норис прави своя актьорски дебют с малка роля в шпионската комедия от 1968 г. "The Wrecking Crew".

Актьорът придоби известност, след като Лий избра Норис като враг на своя герой в екшън комедията за бойни изкуства от 1972 г. "Пътят на дракона". Той прави пробив в света на шоубизнеса, след като играе главната роля в "Добрите момчета носят черно" от 1978 г. и се превръща в една от най-печелившите звезди в екшън жанра през 80-те и 90-те години.

Норис е добре известен и с участието си в хитовия телевизионен сериал „Уокър Тексаския рейнджър“, което продължи девет сезона от 1993 до 2001 г. Последната му филмова роля беше в „Непобедимите 2“ от 2012 г., в който играеше заедно с Лундгрен, Силвестър Сталоун , Брус Уилис, Арнолд Шварценегер, Джейсън Стейтъм, Джет Ли, Чък Норис, Лиам Хемсуърт, Жан-Клод Ван Дам, Тери Крюс и Ранди Кутюр.

През януари Норис обяви, че се завръща на големия екран в предстоящия научнофантастичен екшън филм "Agent Recon". Той сподели своя снимка от филма, на която се вижда да държи пистолет заедно с друг кадър, на който е изобразен в подобна поза преди 40 години.