0

Ц ял град откачи и си сменя името, заради нашумялата музикална звезда Тейлър Суифт.

Немският град Гелзенкирхен ще се нарича Суифткирхен по време на турнето на певицата, която ще направи там шоу на 17, 18 и 19 юли.

Първият видим знак е „преименуването“ на Гелзенкирхен на „Суифткирхен“.

„Swiftie“ Aleshanee Westhoff от Emmerich започна петиция за това през последните няколко седмици и писа до кмета Карин Велге. „Страхотна идея е временно да преименуваме Гелзенкирхен на „Суифткирхен“, поради което съм особено доволна, че можете да изпитате краткосрочното „преименуване“ на Гелзенкирхен на живо и отблизо в Гелзенкирхен днес“, каза Карин Велге в писмо благодарение на Aleshanee Westhoff.

Първата табела за влизане в града за „Swiftkirchen“ беше символично инсталирана от Alshanee Westhoff на Ebertstrasse още във вторник.

„Това е началният сигнал днес. През следващите дни ще поставим още много знаци на много посещавани места в Гелзенкирхен,” обявява Маркус Швардман, ръководител на градските връзки с обществеността.

Гелзенкирхен ще се трансформира все повече и повече в "Суифткирхен" през следващите дни. „Трамвай Тейлър Суифт“ от Богестра вече е на път, който със сигурност ще бъде атрактивен мотив за селфита, както и червените рамки, поставени в целия град, които също ще бъдат облечени в специален Swiftie тоалет.

И какво би била Алеята на славата в Гелзенкирхен без Тейлър Суифт?

Поне по време на посещението си в Гелзенкирхен, Тейлър Суифт ще получи там свой камък, който ще има много специален щрих благодарение на цветния си дизайн. Това прави посещението на Buer задължително за всеки Swiftie.

Градът и градската маркетингова компания имат още планирани, не всички от които все още са разкрити. Маркус Швардман казва: „Ще има много малки и големи изненади, така че Swifties да има какво да открият в Гелзенкирхен.“

Но едно нещо вече е сигурно: Тъй като не всеки е получил билет за едно от трите шоута, но все пак може да иска да е близо до артиста, ще има голямо парти на Тейлър Суифт на открито. С подкрепата на града, градската маркетингова компания и Градската инициатива Гелзенкирхен в сътрудничество с организаторите Джулия Мея и Мариус Рупипер, Heinrich-König-Platz ще бъде превърнат в „Taylor Town“ от 17 до 19 юли с много оферти ( разменна среща, караоке, татуировки) около звездата.

„Като кмет, разбира се, съм много щастлив, че Тейлър Суифт, в момента най-успешната певица в света, ще се представи три пъти в Гелзенкирхен. „Международното внимание отново е насочено към нашия град веднага след ЕВРО 2024“, каза Карин Велге за концертното събитие на годината в „Суифткирхен“. 

Снимки от пощурелия град и инициативата може да видите ТУК.