0

П опфолк певецът Крум стана жертва на недоброжелатели, които го клонират като за световно, правейки му фалшиви профили във Фейсбук, за да се представят за самия него. 

„В рамките на една седмица направиха 2“, издаде пред „Телеграф“ изпълнителят.

Докладване

„Във времето са ми правили много пъти подобни фалшификати, но неприятното е, че това зачестява. Споделих и двата от личния си профил, за да може хората да разберат за тях и да ги докладват. Надявам се от Фейсбук да изтрият и двата профила“, споделя още жертвата пред „Телеграф“. 

Самият той разбрал от негови приятели и почитатели неприятната новина. „Лошото е, че феновете ми изпратиха как този човек пише от мое име на тях. Съобщенията засега са от сорта на: „Здравей, много се радвам, че си мой фен“ и т.н., но следващото съобщение може да бъде всичко. Може да им иска пари или друг вид измама. Именно затова предупреждавам всички, за да не се стига до такива ситуации“, обясни Крум. Той сподели, че няма нищо против да се правят фен страници, но не и да се представят за него и да пишат от негово име. „Има много хора, които се подлъгват, че това наистина съм аз, дори и близки приятели до мен. Няколко ме попитаха защо им пращам покана от нов профил“, допълва още той. 

Напаст

Голяма част от родните звезди се оплакват от хакери, които правят профили в социалните мрежи с техни имена и се представят за тях. Някои пробват финансови измами чрез славата на знаменитостите и това вече се превръща в истинска напаст.