0

Б ившият на Александра Богданска - Даниел Петканов вече се чуди с какво да задържи аудиторията си, правейки поредното безумно видео. Този път вместо да предизвика хората по улиците, предизвиква себе си, а именно 100 дни без мастурбация. По неговите представи е невъзможно човек да не мастурбира дълго време и да се въздържи дори и за седмица. 

Според него това е изключително важна тема в живота на всеки и не я определя кат табу. Петканов разкрива още, че от както се помни още от детската градина чакал децата да заспят, за да се самозадоволява и не смята, че това е някакво невероятно изключение. 

По време на тийнейджърските си години, Петканов открил и порното, което доста му помогнало в тази дейност, преди разчитал само на въображението си. 

Преди две години за първи път се подложил на такъв тип предизвикателство, но издържал 11 дни. "При мен наблюдавах т.нар. ефект на "сините тестиси". Ако не свършвате, налягането в тестисите може да се повиши и да предизвика дискомфорт. Това се случи при мен, а правех секс в този период. Проблемът е, че всяка вечер се самозадоволявах допълнително", разказва още Дани. 

Една година по-късно предизвикателството е повторено от него, но този път стигнал заветните 34 дни, при този втори опит не е имал ефект на "сините топки". Оказва се, че има приложения, които целят да мотивират намаляването на самозадоволяването. Именно такова приложение си е свалил Дани, който си е задал 100 дни в приложението, в които да не мастурбира и да не гледа порно. 

Лудия репортер определя мастурбирането като зависимост също като пушенето, хазарта и алкохола и оказвали еднакво влияние върху тялото. Определя гледането на  порното като изключително вредно и може да спре човек да търси реален контакт с отсрещния пол. 

След спирането на мастурбацията Петканов си вдигнал рязко самочувствието, повишило се желанието за общуване с жени, респективно и желанието за сексуален контакт. Други ползи Лудия репортер открива и в начина, по който изглежда, мускулатурата му рязко се променила. Изглеждал все едно тренира, а не тренирал.

Следващата му цел ще бъде да направи шест месеца, а в последствие и една година без мастурбация.