0

С ашка Васева събира фолкбароните, обяви самата тя. Така е нарекла големия концерт, който ще я събере с колегите й от зората на чалгата край морето. „Аз го измислих това за бароните, тъй като думата динозаври не ми харесва“, призна пред „Телеграф“ Дупнишката мадона.

Левовете в марки

„Ретро бароните Мустафа Чаушев, Сашка Васева, Екстра Нина и Орхан Мурад, обединени за концерт на 8 април в зала 1 на Фестивален и конгресен център в гр. Варна. Водещ на концерта е хумористът на всички времена – вечният Шкумбата. Билетите вече са пуснати в продажба на билетни каси "Българан" (ул. „Братя Шкорпил“ 33), Фестивален и конгресен център, Дворец на културата и спорта и онлайн в системата на www.ePortal.BG“, обяви в социалните мрежи Сашка Васева. А пред „Телеграф“ тя разказа и подробностите: „Ще бъде джем сешън като носталгия към някогашното време. Идеята и организацията е на Иван Григоров, който е усетил големия интерес към ретро фолка. За мен Варна е най-красивият град, но идеята е оттам само да започнем и да се превърне в голямо турне, с което да обиколим България в различни конфигурации“. В момента певицата работи по специален микс за този концерт, който ще включи най-големите й хитове „Левовете в марки“, „Не мога да те забравя, Георги“, „Иване“ и „Хепи бърдей“. „На мен много ми се иска да изпея и някоя македонска песен, но тематиката на шоуто не е такава, макар че във Варна има доста преселници и сигурно ще чакат такова изпълнение. Ще видим как ще се получи, може и нещо акапелно да им изпея“, издаде още блондинката. Тя ще се появи на сцената като кулминацията на концерта, а финалът е запазен за доайена Мустафа Чаушев.

Хиляди слънца

„Ще изпея няколко балади и една китка от бързи песни, но още е рано да мисля за този концерт, тъй като преди това имам още един подобен в София – в зала „Арена“, където на 1 април се събираме една силна група изпълнители като Луна, Сашо Роман, Тони Дачева, Милко Калайджиев, Кали, Деси Слава и Борис Дали“, сподели пред „Телеграф“ и Орхан Мурад. Краля на баладите е с много наситена програма през тези месеци, като на 27 януари ще празнува и рожден ден. „Самата вечер ще съм на работа в един хотел в Силистра, предната вечер – в механа в Търговище, а като се прибера, ще събера семейството да ги почерпя“, разкри изпълнителят на „Хиляди слънца“. За първия рожден ден на своя внук Матиас той се помири с дъщеря си Сузанита и бившата си съпруга Шенай през ноември м.г. „Това е нормално да се случи, защото нищо лошо не са видели от моя страна. Някои връзки не издържат и се разпадат, но не значи, че ще се плюят. За Коледа поканих и двете дъщери с мъжете и децата си, а с Шени често се чуваме по телефона. Внучетата са мънички още, та им взех по една шапка и коледно костюмче“, добави Орхан Мурад.