0

П окойната кралица Елизабет II искала лейди Даяна Спенсър да бъде нейна снаха, но да се омъжи за принц Андрю, а не за престолонаследника Чарлз. Това твърдение отправя писателката Ингрид Сюърд в новата си книга „Моята майка и аз“, която ще бъде публикувана на 15 февруари.

Според Сюърд един месец преди кралската сватба Даяна е била поканена на парти в замъка Уиндзор, за да отпразнува 21-ия рожден ден на Андрю. Тя не била виждала Чарлз известно време, тъй като той бил в Америка и затова отишла на празника на брат му с надеждата да го види. Писателката твърди, че в някакъв момент лакеят Марк Симпсън погледнал през прозореца и видял Даяна сама и отчаяна, след като не видяла Чарлз. „Тя беше обезумяла, объркана, ядосана и нямаше намерение да се връща никога. Ако зависеше от Даяна, сватба нямаше да има“, пише Сюърд.

Писателката прави шокиращото твърдение, че въпреки годежа й с Чарлз, Елизабет II искала да омъжи Даяна именно за Андрю. „Даяна беше много млада и Нейно величество се чудеше дали тя може да направи разлика между прин Чарлз и мъжът Чарлз, който беше по-голям от нея“.