0

Е кшън героят Даниел Бернхард смени "Мис София" с робот за най-новия си филм „Утопия“, научи „Телеграф“. Звездата от „Кървав спорт“ и „Матрицата“ се върна в България след 25 г., когато снима у нас една от първите си ленти.

Буря

Това разкри режисьорът Джеймс Бамфорд, който си пусна снимка с актьора от Киноцентъра в Бояна. Към фотото той написа, че никога не е срещал толкова отблизо лицето на актьора и му благодари за прекрасния ден. Той цитира и част от текста на песен, според който е замлъкнал преди неизбежния момент на бурята. Режисьорът, който прекарва последните години повече в България, се изразява метафорично за предстоящия снимачен процес. Бернхард има роля в най-новия му филм „Утопия“. Според публикации в интернет в него участва и бащата на Анджелина Джоли – Джон Войт, но агенти на „Телеграф“ отрекоха 84-годишната легенда да е част от актьорския състав на продукцията. Със същия режисьор Войт снима друг филм със заглавие Shadow Land, където играе бивш президент на САЩ, чиито кошмарни сънища се превръщат в реалност. Снимките за него обаче вече са приключили, затова Джеймс Бамфорд може да се отдаде изцяло на „Утопия“. 

Еротика

В него Даниел Бернхард си партнира с южноафриканската актриса Уанда Банда, за която „Телеграф“ вече писа, че е в София. Шоколадовата перла използва почивните дни преди снимките на филма, за да си направи албум със снежни кадри от столицата, с които се похвали в социалните мрежи. Едрогърдата хубавица е в ролята на една от жените роботи, използвани за плътски удоволствия в история от бъдещето. Това гарантира доста еротични сцени за зрителите. А за първия филм, който Бернхард снима у нас през 1998 г., той си партнира с манекенката Роси Чорбаджийска. Това е дебютната й от 14-те й роли в киното, за която я забелязват, след като спечелва конкурса „Мис София“.

Росица Чорбаджийска

 Росица Чорбаджийска
Интернет

Бернхард сменя Жан Клод ван Дам в следващите части от поредицата „Кървав спорт“, като последната 4-а част е заснета изцяло в България, а в лентата участват и родни любимци като Иван Иванов от „Всичко е любов“ и Стефан Вълдобрев. Оттогава 58-годишният швейцарец се снима в много от холивудските екшън хитове - първият "Джон Уик", "Паркър" с Джейсън Стейтъм, а в „Матрицата“ играе един агент, опитващи да унищожат Зион. Даниел е снимал и с големия ни режисьор проф. Иван Ничев в неговия филм „Деца от восък“, който е българо-американска продукция с бюджет от 3 милиона долара. Лично сценарист-продуцентът Менахем Голем ("Кобра", "Законът на Мърфи") е избрал нашия корифей да екранизира сценария му, писан съвместно със Стивън Корнуел.