0

Ц арско злато получи на концерта си във Враца естрадната прима Лили Иванова, похвали се самата тя.

Във фейсбука си певицата показа, че са й връчили копие на една от 108 фиали (ниска чаша за жертвоприношения) от Рогозенското съкровище.

Находка

То е открито през есента на 1985 г. в двора на къщата на дядо Иван във врачанското село Рогозен и е най-голямото по своите размери съкровище, откривано на територията на България. Състои се от 108 фиали, 54 канички и 3 чаши, т.е. общо 165 предмета от сребро с висока проба, някои от които позлатени. То е обявено за находката на века. Предполага се, че е било притежание на местен тракийски владетелски род от времето на най-големия разцвет и мощ на тракийската култура и тракийските държави на Балканския полуостров.

Киви

Сцената в драматичния театър очаквано бе отрупана с цветя след края на концерта. Най-впечатляваща бе кошницата от кмета Калин Каменов, който сред белите и жълтите рози беше сложил и малко плодове - няколко ябълки, киви, бяло и черно грозде. Не беше изненада букетът от ПП ГЕРБ-Враца, които бяха заложили на разноцветни гербери със специални благопожелания.