0

У никална заря като митологичен дъжд от злато се изля на сватбата на дъщерята на Илия и Дарина Павлови Паола с Ханс Харис.

Събитието бе през уикенда в Рим, а самата венчавка и тържеството се случиха в неделя във „Вила Аурелия“. Събраха се гости от цял свят, сред българите се откроиха легендарната Стефка Костадинова със съпруга си, актрисата Марта Вачкова с дъщеря си Рада, пророчицата на Берлускони Теодора Стефанова, бизнес партньори на г-жа Мулти и др.

Корони

Венчавката бе по православния канон и специално за нея от Берлин дойде Западноевропейският митрополит Антоний, разказаха ексклузивно пред „Телеграф“ присъствали на събитието. Двамата млади си разменили клетви и корони за вярност и се венчали с православни корони, както изисква традицията. Явно Харис е приел източното православие, коментираха наблюдатели.

Акцент на тържеството е била българската народна музика. Всички се хванали на хорото, като американци и италианци проявили особено усърдие, въпреки че не знаят стъпките на нашенския хоровод, но пък имали голямо желание да играят на него. Всички музикални изпълнения били на живо. Класика и попмузика също имало на живо на тържеството, като от Америка и Европа били докарани специално за целта любими групи.

Дарина Павлова омъжи дъщеря си
дп дп дп
4

Лимони

Дворът на „Вила Аурелия“ бил предрешен като шахматна дъска, но квадратчетата били в бяло и зелено вместо в черно. На зелените били поставили големи саксии с лимонови дръвчета, отрупани с плод. Много от гостите си взимали лимони директно от дръвчетата или келнерите им ги набирали като по-добри познавачи на този плод.

Имало обилно меню и ястията никога не свършвали. Сред това и няколко български гозби, като специално за целта пристигнали готвачи от родината.

Дарина Павлова се погрижила организацията на всичко да е перфектна. Тя самата обаче най-много се радвала освен на щастието на дъщеря си Паола и на внучето, с което тя я дари.

Както преди време „Телеграф“ писа, самата Дарина за пръв път публикува снимка на внука си миналата година. Паола дълго време имала проблеми и не могла да забременее. Забременяването й било прието като истинско чудо, тъй като от тийнейджърка тя страдала от болестта ендометриоза и повечето лекари, с които се е консултирала, са били на мнение, че едва ли някога ще стане майка. Но чудото се случило.

Сега на сватбата Паола, Харис и синът им били облечени с бяло. А булчинският букет на Паола бил от свежонабрани маргаритки.

Харис и Паола си направиха и специален сайт, на който гостите можеха да им изпращат подаръците си и пожеланията си. Сред подаръците имаше ваучери за пазаруване в престижни магазини, но преди всичко откупуване на различни забавления през медения месец на младоженците.

Преди да отиде на тържеството, актрисата Марта Вачкова пък си пусна снимка от хотелската стая как си изглажда евентуалните бръчки по лицето и си придава още по-свеж вид. Тя си сложи две шишета студена, но не ледена бира. Едното с немско пиво, другото с италианско.