0

„Красива жена, хубава, първото ми впечатление беше “Уау, трябва да се запознаем задължително”. След толкова време минали сме през какво ли не, с три деца, хванати за ръка, заедно! Често си казвам „Боже, какво се случи с мен. Преди 12 години бяхме гаджета, а сега имам най-голямата опора и минаваме през всичко заедно“.
Това сподели футболистът Дарко Тасевски. Той и съпругата му Ромина се съгласиха да повдигнат завесата както на професионалния, така и на личния си живот само пред „Телеграф“. Преди месец двойката отпразнува 11 години заедно. Ромина, която е Мис България, а в момента ководеща на „На кафе“, и футболистът са родители на 3 прекрасни деца - Дария, Давид и Антонио. 

Любов

За годишнината Дарко изненадал любимата си с билети за концерта на Дино Мерлин. „По случай годишнината ще пътуваме за Хърватия. Дарко ме изненада с билети за концерт на един мой много любим изпълнител, който не гостува в България - Дино Мерлин. Ние двамата си имаме спомени на неговите песни“, не скри радостта си от изненадата тя. Признава, че не знае как са минали 11 години, но е една истински щастлива жена. „Помня първата ни среща, ние за тези години имахме и все още имаме толкова интензивна връзка и затова може би минава толкова бързо времето. Това са три държави, три деца, промяна на месторабота и въобще много, много преживявания, много наситено време. Колкото и да е пресилено, не се промени любовта ни между нас и между цялото семейство. Ние тръгнахме с едни искрени намерения, които до ден днешен са такива, и с подкрепа. Обикаляли сме много, били сме само двамата и тази обвързаност да разчиташ само на половинката си все още се е запазила. Към момента той ми е най-близкият човек, ако някакъв съвет искам, ще попитам първо него и след това майка ми“, категорична е красивата миска. Допълва, че му се доверява, защото е критичен. Ако снима някакво рекламно видео, пита първо него. “Той ще ми даде най-адекватен отговор и много често, когато не му хареса нещо, ми казва да бъда себе си, да не се преструвам и да бъда естествена. Много разчитам на него, когато съм натоварена, понякога дори и самият той измисля как да се облека, има голямо усещане за стил, той е обран във външния си вид, никога не е ексцентричен, мога да разчитам на него в това отношение напълно. Това беше и едно от първите неща, които харесах в него, че е много стилен мъж. Първото нещо, което ме впечатли чисто като спортист, бе физиката, начинът, по който беше облечен. Аз много обичам спортно-елегантен тип мъже”, споделя Ромина. По думите й Дарко е много добър и съобразителен човек. Самият той също много добре си спомня първата им среща. Направила му впечатление веднага и поискал да се запознаят. 

Деца

Най-голямото богатство за двойката са трите им деца. Много е интересно кой е по-строг у дома, а Ромина казва: „Сякаш той е по-строг, а като майка съм по-съжалителна и когато им се кара, особено на момчетата, те много често ме гледат и очакват някакво разбиране, но аз винаги преценявам ситуацията и когато той е прав и им чете за нещо лекция, аз не се бъркам, това е много важно във възпитанието на децата. Дария вече е голямо момиче, почти колкото мен е вече, дори и някои от дрехите ми носи (смее се). Тя е много разбрана, много ми помага, но виждам вече как разликата във възрастта между нея и момчетата си оказва влияние и как имат все по-малко сходни интереси. Тя вече си е тийнейджърка, влиза в този период. Много си споделяме, говорим си. Всяка вечер си имаме традиция да я завивам по определен начин и това е моментът да ми споделя“, говори с умиление гордата майка. Дарко има специално отношение към дъщеря си, защото е момиче, и смята, че трябва да се отнася по-нежно с нея, отколкото с момчетата. „Предупредил съм ги, ако и на шега ударят сестра си, ще има конско. Мъж не трябва да посяга към жена. Много държа да ги науча на това от малки“, категоричен е футболистът. Той не е от амбициозните родители, че децата му на всяка цена трябва да стават футболисти. „Щастлив съм, че момчетата ги влече футболът, но каквото и да изберат за своя професия, аз ще ги подкрепя. За мен е важно да са добри и честни хора“, казва още Тасевски. Дария също не е взела крайно решение каква иска да стане, като порасне, но в последно време й харесва професията на актриса.

Кариера

В момента Дарко тръгва по нов професионален път, след като приключи с кариерата си на футболист. Той споделя, че не е бил прекалено емоционален на бенефиса си, защото е бил психически подготвен година по-рано, но пак се е чувствал странно, защото се разделя с години от живота си. „Още миналата година мислех да прекратявам с кариерата на футболист, но така се получиха нещата, помолиха ме да остана още малко в отбора с младите момчета, да им помогна. Повечето футболисти, като спират да играят, има и сълзи, и емоции, но при мен не беше така, защото знаех какво ме очаква, но ми беше трудно, да, това са години. Свикнал си с един начин на живот и сега всичко трябва да се промени, но животът продължава. Ето, има ново начало“, казва Тасевски. В момента той е помощник-треньор на „Славия“ и така започва новият му професионален път, който всъщност се оказва доста труден. „Не очаквах, че ще е толкова трудно. Мислех, че ще е много по- лесно. Като гледаш отстрани, мислиш, че да си треньор е много по-лесно, обаче се оказа, че не е така. През цялото време се случва нещо. Трябва да подготвяш тренировки. Не се грижиш само за себе си, а за 30 човека и, честно да си кажа, малко съжалявам, че спрях с футбола, трябваше още малко да си поиграя (смее се). Ще трябва време и доста неща да науча. Щастлив съм, че имам време и възможност да работя с такова голямо име като Бакеро. Уча се от него“, допълва ексфутболистът. От своя страна, Ромина винаги е била сочена за една от най-красивите миски. До ден днешен тя залага на естествено излъчване, което я прави различна от масата в днешно време. „Аз винаги съм апелирала за естествената красота, но всеки сам си избира какво да си сложи или не, нека да бъде в рамките на нормалното“, казва хубавицата и допълва: „Завърших магистратура по биобизнес, биологията ми е голяма страст, много ми харесва разбирането за нас самите, разбирането за света около нас, но всеки път, когато започна някакъв проект, изскача нещо друго. Както стана и с поканата от „На кафе” да съм част от екипа, аз бях пред старт да развия свой бранд козметика. Моята дипломна работа все пак беше разработка на серум за лице. Замразих го за известно време, но пък съм щастлива в телевизията вече 2 години. По-близка съм с колегите, чувствам новата сграда като свой дом вече, допада ми, не го има това притеснение преди ефир, все пак аз съм много самокритична, което хем е добре, хем е зле“, смее се Тасевска. Тя обожава и модата, като също така и поддържа перфектна фигура със спорт и тренировки по бокс.